USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Хто у Луцьку профінансує програму підтримки родин бійців АТО

20 Серпня 2014 13:22
Шляхи залучення коштів для виконання запланованої Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та їхніх сімей шукали депутати Луцькради.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 20 серпня.

Про Програму, що передбачає підтримку військовослужбовців, які беруть участь в АТО та їхніх родин, розповіла голова депутатської групи «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

Депутат Андрій Осіпов запитав, чи визначена вже сума коштів, які потрібні для реалізації Програми та джерела її фінансування.

Ірина Констанкевич відповіла, що консультації здійснювали з депутатами Львівської міської ради, які вже ухвалили подібну програму і в них на її виконання пішло понад 5 мільйонів гривень. Найпростішим шляхом для того, щоб знайти кошти, не ріжучи при цьому міський бюджет, вона назвала використання коштів, які ПП «Реммеблі» заборгувало луцькій громаді (йдеться про понад 6 мільйонів гривень пайового внеску).

На це депутат Юрій Вега зауважив, що кошти, які повинно сплатити ПП «Реммеблі», на жаль, можна використати на конкретні бюджетні призначення – розвиток інфраструктури міста.

Андрій Осіпов зазначив, що для того, щоб знайти кошти на виконання Програми, міська рада може ініціювати благодійну лотерею чи ярмарок, що дозволить мобілізувати громаду. З його слів, якщо волиняни прийняли понад 300 родин переселенців з Криму та зі Сходу України та забезпечили бронежилетами значну частину військових, проблем зі свідомістю у них немає.

Своєю чергою, Ірина Констанкевич повідомила, що засновник благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ігор Палиця запевнив, що Фонд готовий взяти на себе зобов’язання із фінансування статей у рамках цієї Програми, на які не вистачить коштів у міському бюджеті.

Члени комісії підтримали проект рішення Про затвердження Комплексної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців Луцька.

Питання розглянуть під час сесії Луцькради, 27 серпня, а у випадку затвердження Програми, джерела коштів для її реалізації визначатимуть під час позачергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
крук Показати IP 20 Серпня 2014 13:59
пану осіпову. проблем зі свідомістю на відміну від вас у лучан нема, є проблеми, на відміну від вас із коштами. а ви такий хороший піз..обол, та ще й депутат, от і знайдіть не з кишень свідомих, а інші шляхи фінансування і розказуйте, який ви мудрий і заботливий. і коли вже язик кілком у нього стане?
Анонім Показати IP 20 Серпня 2014 14:15
Держава придумала закон про матеріальну компенсацію військовослужбовцям та їхнім сім'ям, а грошей під цей закон не придумала, знову з народа буде дерти!
костя Показати IP 20 Серпня 2014 18:06
дійсно, куди тут без фонду і костанкевич, нічо без них не освятиться. слава палиці - палиці слава!
Анонім до костя Показати IP 21 Серпня 2014 10:49
Іди це скажи матерям, яких фонд підтримав, вони тобі в очі плюнуть!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus