USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Порошенко зустрівся з бійцями та командирами 51 ОМБР

8 Жовтня 2014 21:10
Президент України Петро Порошенко зустрівся з бійцями і командирами 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, яка брала участь у бойових діях в зоні АТО, у Києві, сьогодні, 8 жовтня.

Під час зустрічі Президент заявив, що основою 14-ї механізованої бригади стануть бійці 51-ї бригади, які найкраще себе проявили під час антитерористичної операції на Донбасі, - повідомляє "УНІАН".

На початку зустрічі Порошенко закликав усіх присутніх чесно, дивлячись очі-в-очі, розповісти про перебіг подій за весь час несення служби в зоні АТО.

"Нам потрібно дати правдиву оцінку цим діям. Треба бути чесними. Там, де воювали, - треба визнавати героїзм цих бійців. Там, де були факти дезертирства, - треба відповідати", - наголосив глава держави.
Окремі підрозділи 51-ї бригади проявили героїзм у боях за Савур-Могилу та у звільненні багатьох населених пунктів на Донбасі. Особливо президент відзначив героїзм розвідників з батальйонно-тактичної групи "Колос", яка однією з перших взяла під контроль Савур-Могилу, протитанковий артилерійський підрозділ, який знищив значні сили противника, ремонтну бригаду, яка, попри обстріл, виконувала свої обов’язки, та танковий підрозділ, який здійснив рейд на ворога під час виходу українських військ під Іловайськом.

З іншого боку, підкреслив Порошенко, у цій частині зафіксували близько чотирьох десятків випадків дезертирства, а події під Волновахою стали соромом для української армії, коли в результаті пияцтва та непрофесійних дій загинуло багато військових.

"Нам потрібна правда, якою б вона не була. Нам потрібно відзначити справжніх героїв і дати належну оцінку тим, хто не витримав і схибив. На жаль, такі військовослужбовці були у вашій частині. Перед пам’яттю загиблих героїв та тих, хто, попри все, вистояв і не злякався, ми маємо обов'язок бути мужніми і чесними як в оцінках дій 51-ї бригади, так і в оцінках дій інших підрозділів Збройних Сил України", - зауважив Порошенко.

Зі слів президента, основою нової бригади мають стати герої 51 ОМБР.

«Ті підрозділи, які героїчно себе проявили, не мають бути розформовані. Вони мають у повному складі зі збереженням своїх традицій стати основою нової бригади. Ті ж випадки, коли військовослужбовці показали слабкість духу та стали дезертирами, будуть об'єктивно розслідувані",- зауважив Порошенко.

Згодом, виконувач обов’язків командира бригади представив бійців, які проявили мужність, до нагород.

"Я вами пишаюся, як український президент, і дякую за вашу мужність та героїзм", - сказав глава держави.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Петро Порошенко заявив про розформування 51-ої бригади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Орел Показати IP 8 Жовтня 2014 21:43
Президент як Президент, а ось бійці не на бійців схожі а на колгоспників
НЛЛ до Орел Показати IP 8 Жовтня 2014 22:07
На себе спочатку дивись. Хлопці там ледь виживали, а ти ху**ю несеш тут...
Орел до НЛЛ Показати IP 8 Жовтня 2014 22:20
Їх туди держава направила виконати бойове завдання та забезпечити конституційний лад, а вони там виживали та мучилися.Втратили велику кількість зброї та бойової техніки. Правильне приняв рішення Верховний головнокомандувач розформувати бригаду таких ,,виживальщиків,, Україні потрібні справжні бійці.
Анонім до Орел Показати IP 9 Жовтня 2014 09:35
от і покажіть своїм прикладом, хто такі справжні бійці
Прокурор Показати IP 8 Жовтня 2014 23:22
коментар було видалено
L до Прокурор Показати IP 8 Жовтня 2014 23:28
ось поїдь на фронт і покажи, як треба воювати! А пи#діти перед компом може кожен дурень... Вояка сраний!
777 до L Показати IP 9 Жовтня 2014 06:50
Який такий фронт??! вiйни нiхто не оголошував!!!
Вася Показати IP 9 Жовтня 2014 03:49
I вони його там не прибили??! Не розумiю- навiщо вони туди ходили...
Кет Показати IP 9 Жовтня 2014 10:08
Що це означає: "З іншого боку, підкреслив Порошенко, у цій частині зафіксували близько чотирьох десятків випадків дезертирства, а події під Волновахою стали соромом для української армії, коли в результаті пияцтва та непрофесійних дій загинуло багато військових.". За що загинули хлопці?
іван Показати IP 9 Жовтня 2014 10:40
презедент приняв дуже правильне і виважене рішення : ще раз дивився слухав почитав -рішення правильне і мудре
Анонім до іван Показати IP 9 Жовтня 2014 11:00
ПрезИдент. А ви у презИденга за підгавкувача?
маша Показати IP 9 Жовтня 2014 10:58
Я взагалі в шоці на рахунок Волновахи оце Порошенко видав .Він там був ,чи може синок там був його .В мене різко змінилась думка про президента Відправили хлопців голих босих без бронежилетив і з полковниками ,яким на все насрати а тепер щей хлопців ганьблять .А його синок не дизертир і не бухає?Ну да він просто немав часу бо за день служби-показухи всього не встигнешЯ особисто знаю хлопців які загинули під Волновахою не пили вони А Порошенко нехай вибачення попросить убатьків та рідних іпрщення в Бога.А свого сина не на день в Ато відправить .а на 4-5 місяців як всіх.
дівчина з Ковеля до маша Показати IP 10 Жовтня 2014 14:29
я з тобою згідна на 100%, в мене теж там знайомий загинув!!(((
реадн Показати IP 29 Листопада 2014 10:47
Пздц, ми там воювали, а до нагороди тиловиків....бачу на фото майже всі знайомі обличча, один бородач заслуговує, був з ним, переконаний у його заслузі, а решта це ТИЛ бригади, краще б солдатам героїв дали, чи премії хоча б.... я вертатись на схід не збираюсь, безглузда війна за сценарієм...
Ігор Показати IP 15 Березня 2019 01:42
5-й рік поспіль проводимо футбольний турнір пам'яті хлопців, що віддали життя під моім рідни містом -Волновахою....Є меморіал, є пам'ять, приіздять батьки,родини...Він там був за 5 років....Храм збудований, як пам'ять...Кому, п'яничкам?Як в нього тіільки язик повернувся таке казати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus