USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Полум'я свічок у госпітальному храмі вселяло впевненість волинським бійцям

5 Вересня 2014 10:57
У храмах Волині за воїнів звершують молитви, збирають пожертви на бронежилети та інші необхідні нашим захисникам речі. Цього разу священики єпархії УПЦ МП принесли у госпіталь медикаментів на 10 тисяч гривень, виконали замовлення медиків. А також збираються придбати касети для рентген-апарата.

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Невеликий лікарняний храм у госпіталі облаштований на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних радість”, а в робочому кабінеті головного лікаря Олександра Хоменка – незвично багато ікон. У древніх стінах колишнього католицького монастиря його, так би мовити, тимчасовим поселенцям особливо віриться у Бога, а надія на Його милосердя є особливо великою. Старенький волинський священик, протоієрей Петро Влодек, який у свій час воював на фронтах Другої світової, а війну закінчив у Берліні, біля стін рейхстагу, колись сказав мудрі слова, що на війні невіруючих просто не було.

Ось і ці хлопці, які стоять у лікарняному храмі на молебні, трохи незграбно тримають у руках свічки. Видно, нечасто доводилося звертатися до Господа у Його домі. Але навіть після закінчення молебню їм не хочеться ці свічки гасити, бо їх рівне полум’я наче вселяє впевненість.

У госпіталь священики Волинської єпархії УПЦ МП найперше прийшли помолитися за тих, хто після важких боїв, поневірянь і переживань нині заліковує свої тілесні рани.

Але є рани і душевні, і молитва до них – найперші ліки. Ми раніше могли й не знати, скільки є молитов заради воїнів. Молитва того, хто іде на війну, молитва за тих, хто іде на війну, молитва перед битвою, молитва за воїнів… Молебень у госпітальному храмі відслужили секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Голова єпархіального інформаційно-просвітницького віідлу протоієрей Валентин Марчук, настоятель храму протоієрей Євген Поліщук, і душевно співав хор Волинської духовної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра. Дай, Боже, нашим воїнам і міцності, і сили, і мужності, і перемоги над ворогом – ці слова сьогодні повторюють в Україні тисячі, мільйони людей. Наші ж воїни – це такі молоді хлопці, які багато чого вже пережили. Але з Божої милості вони живі і, віриться, будуть мати нагороду від Господа та людей за свою вірну службу батьківщині.

Не так давно у Колківському благочинні Волинської єпархії УПЦ для потреб української армії спільно з Автомайданом Луцька зібрали понад 20 тонн продуктів та 25 тисяч гривень. У храмах єпархії за воїнів звершують молитви, збирають пожертви на бронежилети та інші необхідні нашим захисникам речі. Цього разу свіященики єпархії принесли у госпіталь медикаментів на 10 тисяч гривень, а також придбали пораненим сік, на який тут особливий попит. Під час розмови з головним лікарем госпіталю Олександром Хоменком обговорили подальшу співпрацю, аби віруючі люди могли робити свої пожертви на ті потреби, які найбільш актуальні для цього закладу. Найперше зараз потреба у касетах для рентген-апарата, одна коштує півтори тисячі гривень. Ці речі у потрібних кількостях Волинська єпархія і придбає.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus