USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Що знають про свої права бійці 51 бригади. ОНОВЛЕНО

9 Вересня 2014 10:37
Декілька днів тому з’явилася інформація про те, що більше, ніж тисяча бійців 51 бригади, які вирвались із оточення під Іловайськом і приїхали в КП у Дачному, рвонули додому. Чому? Хоча самовідданості й героїзму в хлопців - хоч відбавляй, на БМП проти "Градів" довго не повоюєш. А тут ще й комбриг Пивоваренко пропав. Тим часом солдатським матерям заявляли, що "26 серпня АТО закінчилась" і "51 бригади більше не існує", - повідомляє «Нововолинський інформаційний портал».

Тому 8 вересня до військової частини у Володимирі-Волинському, де постійно дислокується 51 бригада, з"їхалися всі. Матері - воювати з начальниками, начальники - представляти нового комбрига, солдати - здавати зброю й домагатися справедливості.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинськ Новини, новим командиром 51 ОМБр став офіцер ОК "Північ" полковник В'ячеслав Заболотний. Солдати невдоволені - хочуть повернути Яцківа.



У військовій частині Володимира-Волинського увесь день працював Василь Нагорний із газети "Волинь" — юрист за фахом. Його враження й висновки є дещо несподіваними. Отже, проблеми бійців 51-ї бригади очима репортера і правника, - інформує «Нововолинськ Діловий».

Під час зустрічі зібралися хлопці, які вирвалися зі східного пекла (Волноваха, Саур-Могила, Іловайськ, Луганський блокпост, перша лінія блокпостів тощо).

1. Перший, ранковий меседж тимчасово виконувача обов’язків командира частини майора Якимкова, який сказав кореспонденту у вічі: «Або хлопці повертаються на Схід, або щодо них починають кримінальні провадження».

2. Завершилося все тим, що хлопців до п’ятниці відпустили по домівках, 51-шу пообіцяли зібрати докупи, в тому числі прикомандированих (вирішити долю заарештованих, затриманих), а вже тоді приймати рішення, що з ними робити.

3. Хлопці були у ПЕКЛІ! Від їхніх розповідей ком у горлі стоїть. Воєнкоми теж були в шоці від цих розповідей.

4. 100% хлопців ХВОРІ, хтось контужений, хтось сам осколки подіставав, хтось психічно неврівноважений. Усі потребують медичного огляду і серйозного лікування. Навіть ті, хто пройшов через наш госпіталь, бо відсутність нормального слуху, тремор рук, задишка, нічний енурез, кров у сечі і калі і т.д. — це все симптоми серйозних захворювань. На жаль, ніхто це питання з командирів навіть не порушував.

5. Воєнкомів попереджали, що хлопці повернуться.

6. «Хід конем» «командирів» про перенесення часу розборок із 11 год. на 15 год. — з розрахунку на те, що хлопці понапиваються, — нічого не дав, бо пийнули одиниці, яких нейтралізували товариші, а тому бучі, на яку розраховували, не було.

7. Частина хлопців клялися, що вони вже готові виїхати на Схід, якщо їм дадуть зброю, танки 2010-2012 років виробництва. А якщо ще трошки підучать (бо з новим захопленим російським танком не впорались, напханий електронікою), то готові загнати окупанта в нору. (Мабуть, такі ж танки чекають зараз бійці «Азова» в Маріуполі).

8. Багатьох хлопців поки не цікавить їхня доля, їх цікавить доля товаришів, які зникли під Іловайськом, а ще — чому їх кинули на бійню і чому повтікали командири (особливо багато претензій до Пивоваренка, який, за версією хлопців, утік до Росії, хоча інші джерела повідомляють, що підірвався на міні).

9. Ті довідки, що хлопцям видали, різні записи у військових білетах, мобілізація хлопців, які раніше НЕ служили в армії і ніколи не тримали зброї в руках, масове НЕ проходження медоглядів, масове НЕ прийняття рапортів на відпустки – все це для військової прокуратури.

Хлопці абсолютно не знають своїх прав, не подають письмових скарг, а шкода, бо, може, військова прокуратура могла б зупинити «безпрєдєл» деяких офіцерів. Водночас є командири, яких хлопці люблять та цінують, бояться підставити.

Висновок: владці, дайте зрозуміти хлопцям, що ви дорожите бійцями, що ДОЛЯ КОЖНОГО з них вам НЕБАЙДУЖА! Їм більше нічого не потрібно!!! Ви сьогодні побачили матерів, дружин бійців, ви відчули, яка це сила, ви зрозуміли, чим це може завершитись… Як ви маєте їх переконати, що вони для вас — люди, я не знаю, але спробуйте. Тоді все буде гаразд…
Василь Нагорний

Фото: Андрій Сорока, Андрій Медина
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Тарас Чурило Показати IP 9 Вересня 2014 10:54
А в цих хлопців ніхто й нічого не питає, на передову і все, про які права ми тут говоримо, в них тільки обовязки
Правда до Тарас Чурило Показати IP 9 Вересня 2014 11:50
А ти а чого тут? де твій обовязок:? Сцик*о паршиве! Засцяло! Чого тут сидиш- автомата-і нах*ер в Ато. Може забють такого як ти, на одного ненормального буде менше.
лучанин Показати IP 9 Вересня 2014 11:01
а Нагорний В. в армії служив, чи знає всі юридичні закони, в тому числі про проходження військової служби після закінчення ВНУ, чи можливо піариться перед виборами.
Ольга Показати IP 9 Вересня 2014 11:05
Тримайся 51 бригада бо полковник Заболотний ще та гнида.Знаю його ще з Чернівецького 300-го полка.Бо ця скотина не рахує підлеглих за людей і переложить всіх своїми тупими наказами ще до кінця місяця.Яцків-супер.Поверніть його.
пан Показати IP 9 Вересня 2014 11:39
коментар було видалено
Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 12:34
Владців треба самих відправити воювати, по-іншому нікого вони ні в чому не переконають!!! От тоді може нард і повірить шо вони дорожать бійцями!!!
лапоть Показати IP 9 Вересня 2014 13:08
ВСЕ НА ВОСТОК так сказал ЛЯЖКО там вас любят и ждут все едте засчисчать свои дома и родину
ФигВам Показати IP 10 Вересня 2014 11:42
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus