USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку бійцю АТО повернули зір

14 Вересня 2014 08:00
У відділенні офтальмології обласної клінічної лікарні, яке нині оснащене найновішою лікувально-діагностичною апаратурою, бійцю АТО відновили зір, - повідомляє "Волинь-нова".

5 вересня активісти привезли у відділення 21-річного бійця Сергія — учасника антитерористичної операції на Сході України — з множинними осколковими пораненнями. Уламки заліза застрягли в ділянці шиї, обличчя, а найгірше, що постраждало й око.

"Завдяки тому, що тепер ми маємо оптичний когерентний томограф, який дає 3D-зображення усіх шарів сітківки, чітко фіксує найменші зміни органів зору, оперативно встановили діагноз і визначили тактику лікування. Оскільки, в кришталику ока пораненого знаходилося металеве стороннє тіло, то не було іншого виходу, як провести операцію із заміни кришталика на штучний. Бієць сам виходив із оточення, переніс важку дорогу — тож усі ми намагалися відігріти його душу, підтримати. Хлопець навіть батькам не повідомляв, що знаходиться у лікарні" — розповідала офтальмолог Руслана Григорівна Назарчук.

За Сергія, який родом із Шацька, медичні працівники переживали як за свого, допомогли і одягом, і їжею.

Оперцію зробили безкоштовно. Окрім того, допомогу пораненому надали і спеціалісти відділень щелепно–лицевої та нейрохірургії.

"Він не розповідав нам подробиць про поранення, але відчувалося, що хлопець пережив стрес. До медперсоналу ставився з вдячністю, говорив, що поважає професіоналів", — згадує пораненого бійця офтальмолог Ігор Стадницький, не називаючи, з огляду на лікарську таємницю, його прізвища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Чурило Показати IP 14 Вересня 2014 10:26
І знову прізвища та піар. На що ж наша країна перетворилася. А всі вже забули з чого все починалася. А зараз Порошенко просить в Євросоюзу, мовляв дайте хоч натяк, чи Україна колись стане членом Євросоюзу. І це рівеь Президента?
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 14 Вересня 2014 18:43
Будьте ви на своєму рівні, пане Чу рило, і не рийте під президента.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus