USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку діє «зона розвантаження»

13 Вересня 2014 12:00
У Луцьку діє «зона розвантаження» для сімей учасників АТО.

В умовах теперішньої суспільно-політичної ситуації у нашій державі, аби знизити її рівень та відволіктись від буденних справ, Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з громадською організацією “Корпорація щастя” розпочали реалізацію соціального проекту “Анти Стрес Zone”, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Начальник Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ліна Галан розповіла, що на сьогоднішній день працівники Центру вже працюють із сім'ями військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО.

“Ці люди потребують особливої уваги та соціальної підтримки”, - зауважила вона. Реалізація ж проекту “Анти Стрес Zone” спрямована саме на цю категорію людей, також долучитися можуть усі охочі. Як розповіла Ліна Галан, “це зона відпочинку та розвантаження своїх психологічних моментів, а також група підтримки та взаємодопомоги”.

Керівник громадського осередку “Корпорація щастя”, психолог та арт-терапевт Ольга Созонік розповіла, що метою проекту є зниження негативних наслідків соціально-психологічного стресу шляхом залучення жителів Луцька до занять з арт-терапії.

На її думку, методика розвитку особистості через різні види творчості дасть можливість позбавитись від негативних емоцій та напруженості. “Працюючи через творчість, ми можемо отримати певні підказки нашої свідомості та інтуїції щодо того, як пережити цю стресову ситуацію”, - зазначила вона. Саме цим намагатимуться допомогти учасникам проекту. Під час занять будуть застосовувати фото-, лялько-, бібліо-, музикотерапію, терапію піском, мандалотерапію.

До участі в заняттях також долучатимуться художниці Марина Лактіонова та Лариса Чубай. У рамках проекту для лучан будуть організовувати групові тематичні заняття, що складатимуться з 10-12 людей й відбуватимуться щосуботи з 11:00 до 17:00 у дві зміни, а також у четвер.

Проект триватиме протягом вересня-жовтня. Аби взяти участь у заняттях, необхідно записатися за номером телефону — 256 042.

“Кожне заняття матиме певну тематику, аби була логічна цілісність. Для створення арт-об'єктів використовуватимуться кольорові олівці, фарби, нитки, пісок, папір тощо”, - розповіла Ольга Созонік. Всі необхідні матеріали будуть надаватися під час занять, що відбуватися у Луцькому міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (проспект Соборності, 18, приміщення РАЦСу).

Під час першого заняття — мандало терапії, учасники спочатку намалювали геометричні фігури, що їм імпонують, опісля посипали контури піском різних кольорів.

Зі слів арт-терапевта, кожен малюнок свідчить про психологічний та емоційний стан людини. Сприяло розслабленню та зняттю напруги звучання заспокійливої музики. В кінці заняття психолог проаналізувала кожен з малюнків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Чурило Показати IP 13 Вересня 2014 14:54
Яке там малювання, коли її чоловік на війні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus