USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З-під Іловайська вивели ще 10 поранених

1 Вересня 2014 11:58
Комбат "Донбасу" Семен Семенченко повідомив про виведення з оточення ще 10 поранених бійців, - інформує УНІАН.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі. "Вийшов з палати, шкандибаю на процедури, телефонують і повідомляють, що витягли 10 поранених. Роблю ще крок і спостерігаю в сусідній палаті друга Володю Парасюка. Зустрілися дві самотності.... З другим днем народження, брате", - написав Семенченко.

Нагадаємо, що 29 серпня президент Росії Володимир Путін закликав терористів, яких він назвав "ополченням Новоросії", відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні.

Прес-служба батальйону "Донбас" повідомляла, що вранці 29 серпня силам АТО під Іловайськом висунули ультиматум - здатися або загинути. Українці почали виходити з оточення 30 серпня. Того дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про вихід із оточення бойовиків під Іловайськом 28 бійців Національної гвардії України. Пізніше Аваков уточнив, що всього за ніч до позицій сил антитерористичної операції вийшло близько 100 бійців, проте військовим, оточеним бойовиками під Червонопіллям, вирватися поки не вдалося.

1 вересня радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко з посиланням на комбата "Донбасу" Семена Семенченка повідомив, що із оточення під Іловайськом вийшли ще 84 бійці - батальйонів "Дніпро-1", "Донбас" і "Світязь". Точних даних про загиблих та взятих у полон українців під Іловайськом немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
увч Показати IP 1 Вересня 2014 12:19
коментар було видалено
увч Показати IP 1 Вересня 2014 13:12
Боевики батальона «Донбасс», попавшие в плен под Иловайском, заявили, что были преданы собственными командирами. В окружении армии Донецкой народной республики боевики провели несколько суток. Когда из штаба сообщили, что из «кольца» можно выйти по якобы предоставленному коридору, колонна двинулась, но попала под обстрел. «Судя по той информации, которую мне дали, у нас был коридор, нам разрешили выйти, – рассказывает и.о. заместителя командира батальона, имеющий позывной «Лермонтов». – И когда мы между Многопольем и Червоносельским спустились в низину, начался перекрестный огонь с противотанковых управляемых ракет, с «зушек», гранатометов 30-милиметровых, автоматических пушек БМД, стрелкового оружия. Впереди меня шли четыре машины и сзади три, в итоге машин осталось только две». Офицер с позывным «Лермонтов» рассказывает: практически сразу погибли не меньше 60 человек, десятки были ранены, многие умерли уже потом. Выжившим боевикам сейчас оказывают медицинскую помощь ополченцы. Пленные удивляются тому, что так называемые террористы обращаются с ними неплохо, дают еду, медикаменты. В то время как собственные командиры фактически обманули их. «Нас предали просто, – говорят они. – Колонну, весь батальон, чтобы ее уничтожили».__Не кисло, да? Подставить своих бойцов, чтоб свалить на ополчение вину за, якобы, разгром колонны в заранее согласованном корридоре. Молодцы генералы. Нашим легче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus