USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За яким принципом мобілізують волинян

8 Серпня 2014 09:22
До мобілізації залучають військовозобов’язаних чоловіків, віком до 60 років, які мають військову спеціальність, затребувану на даний час військовими частинами. Головне й те, щоб стан здоров’я був задовільний.

Зі слів начальника відділення комплектування Луцького ОМВК Олександра Фурмана, військкомати мобілізують тих осіб, які відповідають необхідним військово-обліковим спеціальностям. Тобто, це чоловіки, які мають певні навички в конкретній військовій сфері: «Для того, щоб з нуля не перенавчати, ми мобілізуємо осіб тієї спеціальності, яка необхідна. Військові частини дають нам дані щодо того, які спеціалісти їм потрібні. Треба артилеристи – викликаємо їх, треба танкісти – мобілізуємо їх».

Зі слів Олександра Фурмана, для військкомату немає різниці, скільки людині років – 25, чи, скажімо, 40. Оскільки увагу звертають винятково на спеціалізацію та фізичний стан здоров’я особи: «Фактично, максимальний вік військовозобов’язаних, які підлягають мобілізації, становить навіть не 60 років, а 55, то в такому віці більшість людей мають низку хвороб», - зауважує він.

Нагадаємо, Закон «Про часткову мобілізацію» підписав Петро Порошенко 23 липня 2014 року.

Відповідно до постанови Кабміну «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» оповіщення громадян про призов на строкову військову службу та їх прибуття на призовні дільниці відбувається за наказами районних військових комісарів і повістками, врученими призовникам через житлово-експлуатаційні організації, домовласників, відповідні виконавчі органи сільських, селищних і міських рад, де немає військових комісаріатів, керівників підприємств, установ, організацій, навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форми власності.

Районні військові комісари зобов'язані особисто контролювати прибуття призовників для проходження призовної комісії, а стосовно осіб, які не прибули на призовну комісію, вживати заходів для встановлення причин їх неприбуття і розшуку. Призовникам, які не прибули для проходження призовної комісії з поважних причин, визначається інший день для її проходження. Про всі випадки неприбуття призовників для проходження призовної комісії без поважних причин районні військові комісаріати повідомляють органи внутрішніх справ щодо їх розшуку.

Органи внутрішніх справ у встановленому законом порядку зобов'язані проводити розшук, затримання і доставку до районних військових комісаріатів громадян, які ухиляються від виконання загального військового обов'язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 09:33
Мобілізують за принципом: нема грошей-іди воюй.
Анонім до Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 09:38
А ти, видно, ГРОШІ МАЄШ.
Факт до Анонім Показати IP 8 Серпня 2014 10:23
Розумнику, подивись інфу від реально призваних: держава не забезпечує, командування немає, не передову кидають малолєток, одягу немає, вода відсутня запису нормального в військовому квитку немає. Кредити банки від призваних вимагають, вдовам статус не надають, ліки дієві не ліцензовують... то чию сраку і чим ти хочеш захищати?
читач Показати IP 8 Серпня 2014 10:37
це правда........захисту від держави ніякого...............за кого воюємо.....................хтось не може поділити Україну.......а гинуть прості хлопці..................
Читаючий Показати IP 8 Серпня 2014 13:05
Й..п..р..с..т...! Казав президент, що АТО буде швидким. Яким мірилом ту швидкість вимірять. Вже третій місяць від обіцянок. Стріляти в містах не можна, бо не гуманно. Колони валять з росії, всі про них знають і ніхто їх боби не кине. Вчора чув, що "Айдар" розформовують, бо занадто швидко воюють. Ну то яке враження складається. Кому це треба?
Церковна миша Показати IP 8 Серпня 2014 15:36
Чому проти терористів, адже в нас офіційно на сході країни ведеться АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦІЯ, повинні воювати мобілізовані хлопці з мирного населення? Це прямий обов"язок силових структур, які на це вчились і отримують за це зарплату.
Церковна миша Показати IP 8 Серпня 2014 16:05
Президент обіцяв перед виборами, що зарплата учасника АТО буде 1000 гривень... в день. На жаль ця його обіцянка там же де і обіцянки відновити Хрещатик з свій власний кошт, продати після виборів свій бізнес, ніяких олігархів при владі та врешті закінчення на протязі тижня АТО.
Аня Показати IP 8 Серпня 2014 22:34
Впершу чергу нехай беруть прокурорів та суддів, які вже позажиралися, сидячи в своїх кріслах, а прості хлопці гинуть...Сумно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus