USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сільським головам на Волині погрожують через повістки

19 Серпня 2014 15:40
З виконанням третьої хвилі мобілізації на Волині є чимало проблем. Нині до цього процесу вже підключилася міліція та СБУ.

Про це стало відомо під час прес-конференції у обласному військкоматі сьогодні, 19 серпня.

Заступник військового комісара з виховної роботи Волинського обласного комісаріату Володимир Бондарук розповів, що в області з мобілізацією є чимало проблем.

Нагадаємо, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час своїх оперативних нарад неодноразово розповідав, що третя хвиля мобілізації в області проходить незадовільно. Він попросив міліцію і прокуратуру перевірити ці факти.

А вже за тиждень стало відомо про те, що голови селищних та районних рад Волині відмовляються отримувати мобілізаційні документи та вручати їх чоловікам. Це підтвердив і Володимир Бондарук.

«Є, звичайно, проблеми, багато ховаються, не відкривають двері, кажуть що призовника немає, він не живе за тією адресою. Є моменти, коли сільські голови не хочуть брати повістки, мобілізаційні розпорядження, бояться. Їм навіть починають погрожувати, кажучи «Ми спалимо тобі хату». Але це треба комусь виконувати. Бо, згідно із законодавством, оповіщення в сільській місцевості покладається на сільських голів, на сільські ради. Нікуди вони не дінуться – розноситимуть повістки», - резюмував він.

Володимир Бондарук додав, що нині до цього процесу вже підключені міліція та СБУ.

Нагадаємо, Закон № 1595-VII «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» Президент підписав 23 липня, 2014-го року. Щодо цього, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло кому варто очікувати повісток, а кого мобілізація не торкнеться.

Також фермери заявляли, що через мобілізацію під загрозою - збір врожаю на Волині. Зараз в області посилюють заходи, щоб не допустити ухилення від мобілізації. Окрім того, в цій сфері «працюють» російські спецслужби, які створили «фейк» про мобілізацію в Україні, мовляв, юнаків призовного віку міліціонери разом з військовими хапають просто на вулицях, у потягах чи автобусах і відразу відправляють в зону АТО.

Під час двох попередніх хвиль мобілізації призвали майже 4 тисячі чоловіків, ще триває третя хвиля мобілізації. На цей призов заплановано призвати з Волині ще близько 3-х тисяч чоловіків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
увч Показати IP 19 Серпня 2014 15:54
А когда реально начнут хаты гореть, а разносчиков повесток будут в канаве находить, интересно что скажет нам шановний пан Бондарук?
Анонім до увч Показати IP 19 Серпня 2014 22:29
чуєш ти писарь імперский што ти ср**ш через свой рот пургу всякую!іди просто на Х....У! Хоча звичайно про ці мобілізації я звичайно тоже не взахваті!Пора вже наводити порядки в державі і починати братися за корупціонерів і ворюг!!!!! а то на війну людей відправляють ,а за кого воювати????????? я на стороні нашої влади і мене влаштовує наш призедент премєр,а от верховна рада і можновладці на місцях і те що робиться в усіх держ установах мене аж ніяк не влаштовує,нічаго не змінюється схеми прокручуються ,безпредел повний!АЛЕ масковскі тролі нехай ідуть на хер ,самі розбиремось І путіна сваго втихомирте,а то х..ло х....лом ,а лізе як буравель якийсь!
В Конищах до увч Показати IP 21 Серпня 2014 19:33
"мовляв, юнаків призовного віку міліціонери разом з військовими хапають просто на вулицях, у потягах чи автобусах і відразу відправляють в зону АТО" А хіба не правда в с. Конищах прямо на дискотеку приїхали і погрузили. Приїхали в затемнених бусах. А кажуть росспецслужби пускають фейк. Вже забрехались.
Знаю Показати IP 19 Серпня 2014 16:08
, що декільком головам місцевих рад (Луцький і Ківерцівський р-ни) живеться несолодко. Хто їх захистить, кому жалітися!?
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 16:24
А ви спочатку свіоїх діток правдоборці такі як Гунчик і всі менти відправлять, а тоді ми свіоїх віддамо.Підемо разом з ними. Чого вони живуть пропиваючи, а я маю вмирати.За кого? За Гунчиків, олігархів і багатіїв ні
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 16:31
коментар було видалено
увч до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 16:48
Батльон "мажор" героически держит оборону побережья Франции, чтоб хитрые москали не смогли зайти с тыла. Очень умелые бойцы - ни одной потери! Учитесь, как службу тащить.
Українка Показати IP 19 Серпня 2014 16:45
Діти простих людей будуть виконувати священний обов'язок захисту України після того, як діти олігархів, народних депутатів, екс-президентів України, політиків виконають його. Нехай покажуть на прикладі своїх синів, чоловіків, батьків, як захищати неньку-батьківщину. Ім треба захищати багато своїх віл, квартир, гектари земель! Вперед крутелики- на захист України (Ви ж патріоти чи тільки себе в груди б'єте і гімн України співаєте на публіку!!!!) . Профітювали, розкрадати 23 роки багатство України Ви гарно вміли. Повивозили з неї все, що можна було. Солдата в АТО відправляєте в чому він прийшов на військомат. Хто з політиків дбав про безпеку держави? Екс-президенти України -Кравчук, Кучма, Ющенко, теперішній Порошенко ( Януковича - втікач легетимний) Вам не соромно перед українським народом? Чи Ви думаєте дальше брехня пройде ? НЕ ПРОЙДЕ!!!! Не та країна, не той народ !!!!!
увч до Українка Показати IP 19 Серпня 2014 16:52
Ну все, Украинка! Сейчас твой коммент Наливайченко с Аваковым зафиксируют и жди воронок под утро. Поедешь на Чернобыльскую АЭС, клумбы на 4 энергоблоке будешь разбивать ;)
теж Українка до увч Показати IP 19 Серпня 2014 17:34
шо ви мелете? от вас би на клумби в Чорнобиль і відправити...
увч до теж Українка Показати IP 19 Серпня 2014 17:45
Хе-хе... Ручонки коротки...
Волинянин до увч Показати IP 19 Серпня 2014 19:39
Тобі персонально прочищу залишки мозку 9 калібром ! Готуйся,скоро в твоєму домі гратиме музика,але ти її не почуєш...
увч до Волинянин до увч Показати IP 19 Серпня 2014 20:16
От ти батюськи! Ути-пути... Акто это у нас такой срасненький? Это волинянин у нас такой страсненький. Баюся-баюся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus