USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зона АТО вкрилася гарячими точками. Карта

16 Вересня 2014 16:16
Судячи з мапи АТО, яку опублікував Інформаційно-аналітичний центр РНБО, зона АТО знов вкрилася "гарячими точками".

Згідно з оперативною інформацією, яку оприлюднив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, противник активізував обстріли позицій сил АТО, диверсійні та провокативні дії. При цьому, головні сили бойовиків зараз сконцентровані на Донецькому та Луганському напрямах, - інформує ТСН.

Всього на мапі АТО помічено 26 вогневих контактів сил АТО із противником, при цьому концентрація сутичок залишається у районах населених пунктів Дебальцеве та у передмістях Донецька. Окрім того, у відповідності до мапи, контрольована силовиками зона АТО зазнала істотних змін на ділянці Ясунувата-Дебальцеве на південь від Горлівки. Також на мапі АТО показаний напрям удару противника із Шахтарська. Таким чином, можливо говорити про проведення силами АТО операції з оточення Горлівки і створення коридору, що є оперативною симетричною реакцією на загрозу оточення Дебальцеве.


У відповідності до раніше оприлюдненої інформації від РНБО, 12 вересня противник почав концентрувати значні сили на півдні від Дебальцеве. При цьому склалася ситуація, коли місто може у будь-який момент перетворитися на новий "котел". Таким чином, операція силовиків, судячи з всього, має на меті одночасно пробити ще один "коридор" до позицій військових у Дебальцевому та блокувати сили бойовиків у Горлівці.

Так, ще вчора з'явилась інформація, що бойовики підтягують важку техніку до передового українського блокпосту під Горлівкою, а також облаштували додаткові позиції на трасі між селищем Пантелімонівка та містом. Окрім того, противник почав проводити потужну артилерійську підготовку і за звичною практикою проводив швидкі вогневі нальоти невеликими групами.

Слід зазначити, що саме таку тактику зазвичай використовують бойовики перед наступом, тим самим оцінюючи оборону сил АТО та пристрілюючи свою артилерію. Наприклад саме так противник діяв під Маріуполем. Про посилення військ противника у цьому ж районі повідомляв і керівник ІС Дмитро Тимчук.

Згідно з його інформацією, концентрація військ противника була помічена у районі Лисичанська та Дебальцевого, куди перекидається озброєння, військова техніка і жива сила зі складу терористичних угруповань і російських військ. Але, окрім цього напряму, спостерігається перекидання російських підрозділів у напрямку Волновахи, яка перекриває стратегічну трасу між Донецьком та Маріуполем.


У самому Маріуполі остання доба, як і кілька попередніх, пройшли мирно без інцидентів. На самому в'їзді в місто облаштовують третю лінію оборони, яка вже знаходиться в міській смузі. Мешканці навколишніх будинків хвилюються через те, що лінія оборони так близько до їхніх осель, але військові заспокоюють – перед цією є ще дві лінії оборони перша з яких за 15-20 кілометрів від міста. Слід зазначити, що, як повідомляє РНБО, згідно з даними розвідки, на Маріупольському напрямку російських військовослужбовців, етнічних слов'ян, почали замінювати найманцями інших національностей, бо росіяни відмовляються воювати з українцями. Як передає РНБО, на Сході України за минулу добу загинули 3 українських військових, ще двоє - отримали поранення. Також повідомляється, що після тривалих і напружених переговорів з терористами було звільнено 5 прикордонників, захоплених під час боїв під Новоазовськом 25 серпня, 3 військових Збройних сил і 4 бійців Національної гвардії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus