USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Mik (галицька миша): Думки галицької мишi пiд впливом гiмну столицi
17 Листопада 2014 10:27
0
Кияни тепер мають власний гiмн. Автор слiв - Дмитро Луценко, автор музики - Iгор Шамо, слова приспiву, якi стали назвою пiснi - "Як тебе не любити, Києве мiй?" До речi, дуже гарна пiсня! Київська мiськрада схвалила цей твiр i затвердила його, як офiцiйний гiмн столицi.

Може, й Луцьку треба мати свiй гiмн?

А ще важливiшою "проблемою гiмнiв" ми, галицькi мишi, вважаємо проблему створення нового гiмну України. Можна сперечатися з приводу того, хто в кого "змавпив": чи українцi в полякiв, чи поляки в українцiв. (Перший рядок польського гiмна - "Iшче Польска нє згiнела..." Справжнiй буквальний переклад нашого варiанту "Ще не вмерла Україна...")

Може, полякам i подобається постiйно нагадувати всьому свiту, що вони "iшче нє згiнели". Най нагадують! Але, скiльки ще ми, українцi, доводитимемо всiм, що ми "ще не вмерли"? Невже ми настiльки схожi на мерцiв, що без нагадань свiт вважить нас мерцями?

Такi лейтмотиви (палке переконування слухачiв у тому, що ми, мовляв, "ще не вмерли") - це ж натяк на... синдром меншовартостi! Адже, саме той, хто вiдчуває себе меншовартiсним, вважає потрiбним переконувати всiх у своїй повноцiнностi.

Може, треба запропонувати пану Дмитру i пану Iгоревi створити новий державний гiмн?

Чи оголосити загальноукраїнський конкурс?

За умовою: про меншовартiсть - забути назавжди!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Iстинне ставлення елiти до народу. (Зi слiв мишi.)
Заява галицької мишi про себе.
Харкiвськi та Днiпропетровськi обласнi чиновники заборонили доставку постраждалих шахтарiв з Донеччини в опiковi центри своїх областей.
Коментарів: 2
Henrique Показати IP 1 Квітня 2015 19:15
Free knowledge like this doesn't just help, it promote deomrcacy. Thank you.
Asmaa Показати IP 5 Квітня 2015 15:35
Action requires knleowdge, and now I can act!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus