USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Mik (галицька миша): Хiба в оцих чиновникiв українськi душi?
Галицька миша повiдомляє:

На шахтi в Червоноармiйську (Донецька область) трапилась аварiя. Постраждали вiсiм шахтарiв. У всiх постраждалих - опiки з поразкою поверхнi тiла вiд 25% до 75%. (Якщо комусь оцi цифри незрозумiлi, запитайте у знайомих лiкарiв, що це таке.)

У нормальний, мирний час постраждалих негайно доставили би для надання повновартiсної медичної допомоги в Донецький центр опiкової хiрургiї . Внаслiдок сумнозвiсних вiйськових дiй, така можливiсть вiдсутня.

Лiкарi звернулись до адмiнiстрацiй найближчих областей, у яких немає вiйськових дiй, i в яких є необхiднi вузькопрофiльнi медичнi центри. Тобто, до Харкiвської ОДА та Днiпропетровської ОДА. Але обидвi обласнi державнi адмiнiстрацiї вдмовили у прийняттi "чужих" постраждалих в опiковi центри вiдповiдних обласних лiкарень.

Внаслiдок оцих вiдмов, довелось термiново доставити постраждалих у мiську лiкарню одного з "провiнцiйних" мiст Донеччини. Тамтешнi лiкарi достатньо квалiфiкованi, але тамтешнiй набiр обладнання, звичайно, не такий повний, як в обласних опiкових центрах.

...Не маю точної iнформацiї щодо того, чим саме "днiпропетровцi" та "харкiв'яни" (не мешканцi згаданих регiонiв, а обласнi чиновники!) обґрунтували свої вiдмови, коли йшлось про лiкування постраждалих шахтарiв. Тiльки, здається, душi в тих чиновникiв - зовсiм не українськi. Хiба подiбнi високопосадовцi дбають про збереження єдностi української нацiї?

...Шкода, що Луцьк, Львiв та Тернопiль знаходяться далеко вiд Донеччини.

Галичани й волиняни не вiдмовили би...

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Роздуми про доцiльнiсть створення нового державного гiмну України - без натякiв на "синдром меншовартостi"..
Оподаткування видобутку бурштину приватними особами.
Про деякi полiтичнi сили та про їхнi результати на виборах.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus