USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Mik (галицька миша): На що можуть перетворити нашi областi?
Учора я випадково потрапив на закарпатський ресурс. Одразу помiтив: закарпатцi хвилюються! З якого переляку? Комунальнi тарифи? Цiни на продовольчi товари? Свавiлля вiйськкоматiв?

Нi, цього разу причина виявилася iншою! Мешканцiв Закарпаття хвилюють плани реформування адмiнiстративного подiлу країни! Згiдно з наведеним на ресурсi варiантом, замiсть сучасних областей слiд очiкувати створення "регiонiв" (або "округiв") набагато бiльшого масштабу. Кожна така одиниця об'єднатиме декiлька теперiшнiх областей.

Наприклад, Львiвщина, Iвано-Франкiвщина, Буковина й Закарпаття мають стати округом "Карпати". Волинь, Рiвненщина, Житомирщина - "Полiссям". Тернопiльщина, Вiнничина, Хмельничина - "Подiллям".

Закарпатськi мишi не задоволенi перспективою об'єднання з галицькими мишами. Адже, ми для них - "бандерiвцi". Щодо мене, я обурився з приводу плану об'єднання Тернопiльщини не з галицькими областями (Львiвською та Iвано-Франкiвською), а з Вiнницькою. Не слiд вiдокремлювати одну частину галичан вiд iнших!

А яка ваша думка, пани волиняни? Чи бажаєте об'єднатися з Житомирщиною? Чи все ж кращим був би варiант - з Галичиною? Колись ми були спiльною державою - Галицько-Волинським князiвством. Щоправда, вже 700 рокiв тому... Але, гарнi були часи!

Чи, може слiд усе залишити, як зараз є?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
"Презентацiя" поетичної форми "лiмерик" по-українськи.
Як ВФЯ втiк вiд галицьких мишей
Конфлiкт мiж родичами з приводу ставлення до проблем бiженцiв.
Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 20 Червня 2015 05:10
Навiщо взагалi треба реформувати? Тiльки грошi витрачати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus