USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Mik (галицька миша): Ювiлей скорботи. (Саме так)
25 грудня я розмiстив публiкацiю "Ювiлей. (Сумний з мишачого погляду.)" Мова йшла про страту румунськими вiйськовими 25 грудня 1989 року румунського президента i його дружини.

Сьогоднi - чергова роковина. Теж сумна, навiть скорботна.

35 рокiв тому, 27 грудня 1979 року, радянськi "спецназiвцi" скинули i вбили тодiшнього афганського президента Хафiзулу Амiна, а радянськi вiйська увiйшли в цю країну. Вiйна без оголошення стану вiйни, яку тодi називали "iнтернацiональною допомогою Радянського Союзу афганському народу", тривала майже 10 рокiв.

Чимало родин отримали своїх синiв у цинкових трунах. Помiтно погiршилося мiжнародне становище СРСР.

Цiкаво, що афганський режим "комунiстичного типу" припинив своє iснування майже вiдразу пiсля виходу радянських вiйськ. Тобто, вiн тримався лише "на iноземних багнетах".

Майже 10-рiчна "невизнана вiйна"... Загибель багатьох вiйськовослужбовцiв. Великi матерiальнi втрати. Вiдверте i iстотне погiршення мiжнародних вiдносин. Врештi-решт, безпосереднiй поштовх до початку розпаду СРСР.

Навiщо?

А... чортзна!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Лiрика вiд галицьких мишей.
"Хитра" сторона планiв об'єднання областей.
Про розмову на ринку у 1975 роцi.
Коментарів: 2
Олександр з Ковеля Показати IP 29 Грудня 2014 07:49
"Чортзна"? Здається, крiм чорта, вiдповiдь на ваше питання знали ще тодiшнi очiльники СРСР. Їм було потрiбно збiльшити кiлькiсть т.з. "соцкраїн". Ось i влаштовували вiйськовi авантюри. Саме так було з Афганiстаном. Я народився у 1971 р., i тому не потрапив туди. А мiй старший брат, 1965 року народження, саме там вiдбував строкову вiйськову службу. На щастя, вiн не загинув i не став калiкою.
Лучанка Показати IP 29 Грудня 2014 09:14
Ви забули вточнити, що формально саме вбитий спецназiвцями Х.Амiн багаторазово запрошував радянськi вiйська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus