USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Марія Доманська: Ремонт мосту: подарунок чи «відмазка»?
6 квітня луцька громада, а точніше активна молодь обласного центру, порушила вже давно наболілу тему – аварійний міст біля зоопарку в Парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки.

Відбулась акція «Добіжи до своєї половинки», а також круглий стіл на тему «Стан мостів у місті Луцьку: аварійний міст у парку культури та відпочинку ім. Лесі Українки».

Щодо останнього, то дійсно було приємно, що влада відреагувала на колективні звернення громадян (а точніше – було зібрано близько 100 підписів під Звернення до Луцького міського голови Миколи Романюка, в якому громада Луцька вимагала негайного ремонту цього небезпечного мосту).

Так, на круглому столі Луцьку мерію представив тоді заступник начальника департаменту ЖКГ Луцької міської ради Віктор Раєнко.

За його словами вже за кілька днів до проведення акції департамент провів огляд мосту, склав дефектний акт і 7 квітня Раєнко заявив, що, приблизно, за місяць буде складена проектно-кошторисна документація з якою прямий шлях до внесення змін у бюджет, а швидше за все – просто перерозподіл коштів.

Втім, як часто буває він зазначив, що грошей на ремонт мосту немає. Адже всього на ремонт усіх мостів Луцька було виділено у бюджеті-2011 100 тис. гривень. А цих грошей вистачає лише на поточний ремонт мосту на вул. Рівненькій (хто пам’ятає, не так давно там латали дірки).

За день до того Луцький міський голова Микола Романюк на загальній нараді з благоустрою міста пообіцяв, що міст відремонтують до Великодня (24 квітня) або ж максимум до Дня незалежності (24 серпня).

Втім, тоді ж одразу виникає запитання: а за які гроші, коли їх немає у бюджеті? І ще - за словами Раєнка, переглядати бюджет за Законом можна лише раз у півроку, так ще й при певному відсотку його перевиконання.

Тут, враховуючи недавні події (скорочення робочого дня працівників садочків, щоб зекономити гроші тощо) можна забути про таке поняття, як перевиконання бюджету.

І ось, близько півтора тижня назад міст почали ремонтувати, втім – за кошти проектного підприємства «Мостобуд».

Як пишуть волинські інтернет-видання – це своєрідний подарунок місту. Дивина. І відразу інше питання виникає: а де була і попередня влада і нинішня раніше?

Не так давно, до речі, святкували 925-річчя Луцька. Чомусь про це тоді ніхто не подумав. Адже міст стоїть у такому стані вже не рік-два, а набагато більше.

І найгірше те, що люди поза тим, що ніби шлях перегороджений – ходять ним, наче він не несе небезпеки.

За моїми спостереженнями за 10 хвилин по ньому проходило до десяти людей. Уявіть, скільки людей проходить за день!

Цікава тенденція – це все молодь. А хто ж іще проводить час у парку? Поза тим, навіть під час ремонту того ж мосту люди не бояться проходити ним.

Інше питання – наскільки якісний буде ремонт мосту зараз? Адже, як бачимо (прямуйте за посиланням вище), його просто перекривають новим матеріалом, а сам каркас залишається іржавим, та ще й 50-річної давності. Чи не демонстрація це? Подарунки – це добре, проте якісне виконання роботи на першому місті.

Варто було б зачекати коштів із бюджету, додати їх у роботу підприємства і зробити абсолютно новий міст. А на його створення піде тиждень, максимум два.

Бо згадувані нами молоді активісти не тільки бажали, щоб міст відремонтували, а й щоб його оздобили як «Міст закоханих». Аже його можна стилізувати і зробити однією із популярних точок для туристів і інших відвідувачів парку.

Проте, тоді доведеться ще встановити додаткове освітлення, смітники (а це ж додаткові витрати), адже людей то там буде багато.

Натомість, порушиться стереотип серед закоханих пар – фотографуватися біля фонтанів, що біля головного входу у Парк та біля Замку Любарта.

Треба розширювати потенційно привабливі місцини Луцька та приводити у лад Парк культури та відпочинку ім. Лесі Українки.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Причиною моєї спроби проаналізувати культуру саме дискусій на програмі «Шустер live» став конфлікт 5-го березня цього року у програмі, який…
Вже два роки поспіль у Луцьку Відділ сім’ї та молоді міської ради не проводить серед громадських організацій конкурс проектів з…
Ремонтні роботи мосту від «Там-Таму» і до п’ятої школи паралізували рух транспорту. Машини швидкої мусять виїжджати на зустрічну смугу, щоб…
Коментарів: 11
Tarantino Показати IP 27 Квітня 2011 18:06
Міська влада на диво чутлива до різного роду критики, особливо чомусь в інтернеті. Тому - дайош акцію: "Добіжи до своєї половили найгіршими дорогами Луцька"!
Тетянка Показати IP 27 Квітня 2011 18:20
Микола Ярославович казали, що освітлювати парк буде бізнесмен Ігор Палиця. Бо він - лучанин і хоче аби його рідне місто було файнюнє. То може і міст зробить? Напишіть йому листа. Зараз рідкісний час, який буває раз в чотири роки, коли двері відчиняються - варто лише постукати :)) З бюджету на такі мости закоханих гроші витрачати взагалі не треба. Є купа весільних агенцій і іншої бєлєбєрди пов"язаної з весіллями, яким, можливо, було би цікаво стати меценатами реконструкцій. Або ж іншим підприємцям, які хочуть якісь бізнесові проекти в парку. А такі ніби є і, до слова, вони з мостами вже мали діло :)
Prikrasna до Тетянка Показати IP 27 Квітня 2011 20:27
Таня. Цілком з тобою згідна. Це був би хороший прибуток і завлікаловка для наречених, весільних агенцій, тощо..бо, якщо там зробити щось цікаве, то туди будуть ходити))))
Михайло Сакалош Показати IP 27 Квітня 2011 21:10
Якщо так підходити до питання то навіщо тоді нам місцева влада якщо все бдуть робити спонсори та інвестори??? І куди йдуть тоді місцеві податки та збори??? Це не є велика сума тож нехай хочаб раз на рік Влада виділить кошти для потреб молоді тимпаче вона цього вимагає! Це буде не дорогий піар для неї))))
луцький Показати IP 28 Квітня 2011 13:06
а як же з мостом на вокзалі?скіьки ще люди будуть лазити під вагонами?яку акцію треба провести щоб хтось згадав про нього?
Марія Доманська до луцький Показати IP 28 Квітня 2011 17:22
лягти під вагони...
Вася до луцький Показати IP 29 Квітня 2011 14:49
А Ви що, не бачите що виробляє бидло на міській раді? Дуже погано, що міст в парку ремонтують без кощтовно - НЕМАЄ НІЧОГО ГІРШОГО, НІЖ ДАРУВАТИ ЛУЦЬКІЙ ВЛАДІ СВОЮ РОБОТУ І МАЙНО. ЦЕ ЇХ СТИЛЬ РОБОТИ. "ГРОШЕЙ НЕМА" - ЦЕ БРЕХНЯ.
Отакої Показати IP 28 Квітня 2011 16:45
міст кохання це вже розкіш для бюджету міста, шукайте спонсорів для таких речей!
Вася Показати IP 29 Квітня 2011 14:47
"наскільки якісний буде ремонт мосту зараз?" Бесплатний сир буває тільки в мишоловці. Халява солодка лише в роті того хто її вимагає.
Спостерігач Показати IP 29 Квітня 2011 15:36
Про яку молодь іде мова??? Ту якій треба все на золотому блюдечку припіднести??? Нема тепер ПАВЛА КОРЧАГІНА!!! Ті Боярську залізницю будували, а сьогоднішня молодь навіть під новорічною ялинкою п*янствує і трощить все, що під руки попаде... Я свідок як Діда Мороза і Снігурку з розбитими обличчями вивозив Спецкомунтранс. Що це пенсіонери поробили??? От і твори для кого??? красу??? Перш ту молодь виховати треба!!!
Володимир Торбіч Показати IP 28 Вересня 2011 22:04
Оце щойно прочитав. А ні в кого не виникло думки - чого це підприємцям ось так захотілося зробити подарунок? Невже підприємництво це вид благодійної діяльності? Невже міська влада це ті, хто найбільше потребує благодійності? Чи справді це подарунок? І що за цей подарунок отримав сам дарувальник?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus