USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Надія Рогозіна: Даєш зоо-ринок у Луцьку!
Пам’ятаю, як у дитинстві завжди просилася з мамою на базар, «подивитися на собачок». Я могла годинами ходити тих 30 метрів туди й назад.

І хоч вдома була власна собака, відмовити собі у задоволенні подивитися на кумедних малюків я не могла. І пам’ятаю як налилися слізьми мої очі, коли я вчергове прийшла, а на місці собачок стояли черепашки з мотлохом. Тоді й почалося багаторічне переселення продавців тварин луцьким ринком.

Спочатку їх винесли за межі базару, потім прийняли назад, глибше у базар, у таке місце, де ніхто майже й не ходив. І нічого. Усі звикли. Й люди там стали з’являтися. І я, вже будучи дорослою, продовжувала ходити туди – просто подивитися.

А потім знову на місці собак виявилися контейнери з «хмельницьким» ганчір’ям. Наче б то по всьому ринку його мало.

Так ось до чого я все це веду. Чому за стільки років у Луцьку так і не виділили місця під хоч невеличкий, але постійний «пташиний ринок»? Наразі продавці цуценят та кошенят туляться, хто по зоомагазинах, а хто й узагалі ходить рядами й пропонує кумедну малечу. Але ані тваринам, ані продавцям, ані тим більше покупцям від того не легше.

Місяць тому хотіла купити собаку. Ходила по всьому ринку – від одного кінця в інший. Потім плюнула, та купила цуцика в Києві втридорога. Зате шукати нічого не треба.

Пропоную облаштувати приміщення для торгівлі тваринами. Де кожен за місце і послуги сплачував би певну суму. Але не за день торгівлі (бо тоді ніхто туди не піде), а від кожної проданої тварини певний відсоток.

І щоб там усе необхідне було. І корм для тварин і всіляке приладдя, і ветеринар, який подивиться і скаже, що тварина здорова, і вода й тепло (дітки все ж таки, хоч і чотирилапі).

Вистачило ж у міста можливостей, грошей і території облаштувати книжковий ринок? От тільки наші депутати вважають більш важливим виділяти захмарні гроші на чергові пам’ятники, а свій час – на перейменовування вулиць. Не тим займаєтеся, товариші.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Стан сучасної медицини в Україні ні для кого не секрет. Маєш гроші — будеш здоровим (у кращому випадку), а як…
Старий ринок у Луцьку у багатьох викликає захоплення – тут можна багато чого придбати дешевше, ніж у магазині. Комусь він…
Стихійний квітковий ринок, що знаходився у Луцьку біля магазину «Панно», перенесуть до книгарні «Знання».
Коментарів: 19
Кирило Показати IP 30 Вересня 2011 08:31
Хороша була б ідея, якби її ініціювали самі продавці тварин. але, підозрюю, їм того не треба - ліпше стояти на базарі, де ПОВНО народу - авось хтось купить. а на окремий зоо-ринок хіба що як в безплатний зоопарк ходтимуть. От як ви, наприклад.
Надія Рогозіна до Кирило Показати IP 30 Вересня 2011 10:56
Ну на ринок теж люди ходять часом щоб тільки подивитися. Хтось подивитися, а хтось і купити. Про те, що ініціювати мають самі продавці - цілком згода.
Кирило до Надія Рогозіна Показати IP 30 Вересня 2011 11:49
Подивитися? На помідори і шмотки? І поштовхатися, і поперескакувати калюжі? Ну не знаю, задоволення тут мало. Йдуть, аби купити. ІМХО
Надія Рогозіна до Кирило Показати IP 30 Вересня 2011 14:00
То ви так кажете, бо ви чоловік. Жінка часто ходять просто подивитися що по чому.
Таня Показати IP 30 Вересня 2011 08:38
Хороші думки! З Днем Ангела! Хай оберігає тебе від всього злого!
Надія Рогозіна до Таня Показати IP 30 Вересня 2011 10:55
Дякую, Таня! :) Я й забула )))
Лю Показати IP 30 Вересня 2011 10:14
Ото гарно, ото класно, ходити і витріщатися на тих бідних тварин, "просто подивитися", а в тварин від такої толпи людей криша їде. А хазяї, які дуже добрі, можуть їх ще чимось підкачати для товарного вигляду (ну щоб лежав спокійно і не дьоргався). А ви витріщайтесь, ага. Ще вам місце для цього обладнати. Торгівля живим товаром має відбуватись через інтернет, коли тварина вдома, а не париться чи мерзне в магазині, навіть якщо він афігєть як круто обладнаний.
Ніна до Лю Показати IP 3 Жовтня 2011 18:52
Ой, що ви мелете? До Вашого відома, більшість потенційних покупців тварин в Україні - не мають ні комп"ютера, ні інтернету. І тим не менше, саме вони найбільше люблять тваринок, віддають їм серце. Ви хоча б поцікавились забезпеченістю комп"ютерами населення Волинської області. У нас - 12%, здається.
D Показати IP 30 Вересня 2011 11:19
Симпатична..
Надія Рогозіна до D Показати IP 30 Вересня 2011 14:01
ідея?
D до Надія Рогозіна Показати IP 30 Вересня 2011 14:56
Так, а Ви про що подумали? :)
Надія Рогозіна до D Показати IP 1 Жовтня 2011 15:32
Своє припущення я висловила :)
D до Надія Рогозіна Показати IP 2 Жовтня 2011 01:36
І я вже висловився :) Повезло Вашому чоловікові :) Така ідейна жінка :) Заздрю :)
Ангеліна Показати IP 30 Вересня 2011 11:51
Мені здається, це тема Товариства захисту тварин. Вони самі тварин безплатно роздають на базарі. От видерли у влади місце під притулок... О, до речі! Дана Новарчук МАГАЗИН у центрі міста відкрила. От хай і відведе у себе місце, де тварин продають. Сам Бог велів...
Надія Рогозіна до Ангеліна Показати IP 30 Вересня 2011 14:00
Ну, якщо площа дозволяє, то чому б ні.
Max Freeman Показати IP 30 Вересня 2011 15:42
Поддержу. Сами с женой иногда ходили полюбоваться. Не думаю, что многие захотят покупать животное через интернет - это не тот товар. А если бы у таких продавцов было постоянное место - его можно было бы надлежащим образом обустроить. Думаю, те люди, которые всерьез занимаются разведением и продажей домашних животных - и сами готовы были бы инвестировать в обустройство подобного места.
Версія Показати IP 1 Жовтня 2011 17:26
Гадаю, найкраще місце для такого ринку 0- біля або й на території зоокуточка. і територія дозволяє, і функціонально правильно, і люди будуть ходити. І місту безкоштовно - земля-то комунальна...
w Показати IP 3 Жовтня 2011 11:18
Красива Ви дівчина, Надю! Але от ідея про звіринець-ринок не дуже вдала. Хто облаштовувати буде, за чиї гроші? Хто там продаватиме, якщо не буде потрібного попиту? Невже місто буде доплачувати продавцям, котрі щось продаватимуть. Це все дуже ілюзорно. Не бачу практичного втілення. Місто краще гроші мусить вкладати у місцевий зоопарк. От там нехай дітки і дивляться на тавринок.
Ніна до w Показати IP 3 Жовтня 2011 19:04
Да, раніше хоч був "ринковий збір", а тепер, очевидно, треба виписувати разовий патент. Мало хто погодиться продавати тварин на таких умовах...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus