USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85
Олег Дмитрук: Дайте мені ліків від жадності. І побільше! Побільше!
Часто магазини нас заманюють та спокушають розпродажами і знижками. Так кортить купити, коли ти знаєш звичайну ціну певного товару, а тут тобі пропонують його по заниженій ціні. І купити хочеться побільше!

Якщо ви вирішили придбати незапланований акційний продукт, в першу чергу подивіться на термін придатності. Часто знижка пов’язана з необхідністю продати якомога швидше товар, тому що його термін придатності завершується.

Подумайте, чи встигнете ви спожити до завершення терміну придатності в такій кількості! Чи не доведеться вам частину викинути? Якщо ви розумієте, що таки поділитеся частиною своєю акційної покупки з сміттєвим відром, то майте на увазі: ви не зекономили, а навпаки – витратили зайве.

Якщо ж ви бачите, що спокусі опиратися даремно – запасіться комплектом різних рецептів з використанням придбаного продукту, щоб вам і вашій родині він не спротивився після щоденного споживання протягом тривалого часу.

Крім того, поцікавтесь, як найкраще і найдовше зберігатиметься ваша покупка, а також чи є можливість заморозити, замаринувати чи законсервувати частину продукту.

Буває інша причина, чому на певний товар встановлена знижка – продукт втратив свій презентабельний товарний вигляд. Наприклад, на овочах почали з’являтися темні плями, або під час транспортування зіпсувалася упаковка якогось продукту тощо. В такому випадку потрібно індивідуально підходити до питання. Наприклад, якщо прим’ялася картонна коробка, в якій міститься герметично запаяний пакет з чаєм чи макаронами, купівля такого продукту зі знижкою буде цілком виправданою. Він може тривалий час зберігатися, і якість його від пошкодження упаковки не зміниться. Якщо ж мова йде про фрукти чи овочі, що вже наполовину зіпсувалися, то знижка навряд чи компенсує ту кількість продукту, яку ви змушені будете зрізати і викинути, а також той поганий настрій, який ви при цьому матимете.

А ще подружіться з математикою! Якщо спокушає ціна на велику упаковку, порахуйте, чи варта овчинка вичинки.
Наприклад, ви зазвичай купуєте 1 кг продукту «Х» за ціною 86 грн. А тут в магазині – «унікальна» пропозиція: 2 кг 330 гр вам пропонують за ціною 198 грн.
Якщо дістанете калькулятор і проведете нескладні розрахунки, то побачите, що кілограм такого акційного товару дешевший від звичайної ціни на 2,78 грн, тобто лише на 3%. Якщо це продукт, що тривалий час зберігається, то можна купувати. Копійка гривню береже. Але якщо є ризик викинути третину продукту, тому що він скис, зів’яв, перестиг, засох тощо, то така акційна покупка – не економія, а зайві витрати.

Але насправді акційні пропозиції дають можливість зекономити, якщо підходити до питання з холодним розрахунком.

Якщо ви маєте звичку вивчати і порівнювати ціни на продукти у кількох місцях продажу перед покупкою, то вивчіть всі акційні пропозиції, що є на даний момент. Поцікавтесь у консультантів, коли завершується акція, наскільки швидко розкуповується акційний товар і скільки його ще є на складі.

Маючи цю інформацію, ви зорієнтуєтесь, які продукти зараз найвигідніше купити, і відповідно, які страви протягом тижня будете готувати.

Вдалих та продуманих усім покупок!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Часом нам доводиться викидати продукти харчування у смітник. І хоч як би не було шкода витрачених коштів, але ж зіпсовані…
Розумний спосіб не переплачувати за продукти харчування – проводити домашній тендер, тобто порівнювати ціну і якість певного продукту від різних…
Акції в магазинах часто змушують нас купити більше продуктів, ніж ми можемо спожити до закінчення терміну їх споживання. Відтак доводиться…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus