USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85
Олег Дмитрук: Тендер без корупції – домашній тендер
Слово «тендер» для нас – майже синонім слів «корупція» або «відмивання грошей». Проте суть цього слова – це порівняння пропозицій на ринку і придбання кращого продукту за співвідношенням «ціна/якість». І багато господинь, так чи інакше, проводять такі тендери перед тим, як щось придбати. Якщо хтось ще не звик порівнювати ціни та якість продуктів, або не знає, як це правильно зробити, пропоную свої знання та спостереження.

Отже, як вірно провести тендер для збереження сімейного бюджету та придбання якісних товарів і продуктів?

Для початку варто зрозуміти, що є речі, які ми купуємо не лише для утилітарного використання, а й для іміджу. А є ті, використання яких ніякого іміджу особливо не додає. В автомобілях, одязі чи аксесуарах, окрім якості, велике значення має зовнішній вигляд, стиль. Покупці отримують ще певний образ, коли сідають у автомобіль чи одягають костюм або годинник певного бренду.

З продуктами харчування все значно простіше. Хоч є і продукти-винятки, але зазвичай від того, який цукор ви додаєте у чай чи яку картоплю їсте, ваш імідж не змінюється. Тому тендер харчовими продуктами провести нескладно.

Щоб оцінити співвідношення «ціна/якість», подивіться на ціни, а потім уважно вивчіть склад продуктів, що зазначений на етикетках. Інгредієнт, частка якого в продукті найбільша – перший в переліку, далі – складові в порядку зменшення їхньої кількості.

Може трапитися, що ви на одній поличці в магазині знайдете два продукти з ідентичним складом, але принципово різними цінами. Щоб зрозуміти причину цього, потрібно знати, з чого складається ціна на продукт.

Окрім сировини та зарплати працівникам підприємства, в ціну продукту входять: дизайн та виготовлення упаковки, реклама, логістика. Також в цю суму входить націнка реалізаторів та посередників, орендна плата на торгову площу та інше.

Так, наприклад, за рахунок видатків на логістику, товар загальнонаціонального виробника може коштувати значно більше, ніж продукт з таким же складом, але виготовлений місцевим виробником. Ну і можете уявити, яка доля в ціні імпортних продуктів припадає на доставку та логістику. До речі, твердження, що вся імпортна продукція має кращу якість, аніж українська – це неправда. Сьогодні наші виробники багатьох продуктів і товарів можуть скласти гідну конкуренцію іноземним, а в деяких моментах навіть «запхнути за пояс» європейців. Купуючи продукцію локального чи національного виробника, ви не лише уникнете зайвих витрат, а й підтримаєте українську економіку.

Дуже велика різниця сьогодні спостерігається у цінах на чай, каву, печиво та шоколад залежно від упаковки. Презентабельні металеві упаковки для напоїв та солодощів приваблюють значно більше, ніж такі самі продукти, але в звичайних упаковках, або ті, що продаються на вагу. Але смакові характеристики, інгредієнти та якість таких неприглядних продуктів може бути навіть кращою, ніж дорого упакованих. Завдяки красивій упаковці такий чай чи печиво можна подарувати. Але якщо ви купуєте печиво для своєї сім’ї і не збираєтесь потім використовувати окремо коробку від нього, то навряд чи доцільно переплачувати за упаковку.

Не витрачайте на харчування зайвого! Хай на столі буде ситно, а в країні – мирно!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Питання економії сьогодні є більш ніж актуальним для більшості українців. Парадоксально, але при цьому кількість зіпсованих і викинутих у смітник…
Часто акційні пропозиції в магазинах спокушають нас придбати більше продукту, ніж нам потрібно. Як зробити покупку раціонально – в черговому…
Часом нам доводиться викидати продукти харчування у смітник. І хоч як би не було шкода витрачених коштів, але ж зіпсовані…
Коментарів: 1
The Roman Показати IP 21 Квітня 2024 14:40
Щодо то за поліцейські, яким жінка наваляла?))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus