USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 40.00 40.30
  • PLN 9.95 10.20

Комунальник розповів про проблеми луцьких кладовищ

20 Жовтня 2012 15:47
На утримання кладовищ та меморіальних комплексів у Луцьку потрібно вчасно виділяти гроші з міського бюджету.

Таку думку висловив директор КП «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Цетнар під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 19 жовтня.

За словами Цетнара, кошти на утримання кладовищ і меморіальних комплексів з міського бюджету треба виділяти у тому обсязі, в якому вони передбачені. «Кладовище розширюється, площа збільшується», - прокоментував директор спецкомбінату. Мовляв, у 2010 році кладовище збільшилося на 2,4 гектари, а минулого року ще 1,4 гектари землі під кладовище виділила Борохівська сільська рада.

Окрім того, Василь Цетнар розповів про проблеми підзвітного йому підприємства. Зокрема, він зазначив, що велика кількість дерев на кладовищах на вулицях Гнідавська та Чернишевського знаходяться в аварійному стані і їх треба зрубати.

Щодо цього, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що подібної ситуації не можна допустити на кладовищі у Гаразджі. «Треба якось контролювати, своєчасно їх викорчовувати, якщо можна, - без вишки, без великих затрат вирішити цю проблему», - переконаний заступник мера.

Однак, Василь Цетнар зауважив, що на новому кладовищі в Гаразджі дерева не саджають. «Якщо будемо садити якісь дерева, то лише вздовж алеї», - додав Цетнар.

«Люди думають, що якщо вони мають якісь захоронення, то на тій землі можуть робити все, що захочуть. Якщо за цим питанням не слідкувати, якщо вчасно людей не зупиняти, то воно буде так, як на всіх інших кладовищах. Тому, поки ще проблеми немає, її там не повинно бути», – додав Кравчук.

Окрім того, Цетнар додав, що на підприємство необхідно придбати катафалок на базі легкового автомобіля. «Сьогодні є такий запит від населення міста. Якщо катафалок треба послати у інші міста України», – повідомив директор спецкобінату.

За словами Цетнара, для працівників, які обслуговують кладовище у селі Гаразджа, необхідно облаштувати приміщення відповідно до санітарно-гігієнічних норм. Мовляв, наразі на цвинтарі є лише вагончик. «Треба, щоб з міського бюджета виділили кошти для побудови такого невеличкого будиночка, облаштувати душ, побутову кімнату, щоб працівники могли помитися, поїсти і підсохнути», – переконаний Цетнар.

До того ж, на думку комунальника, з наступного року на підприємстві потрібно ввести посаду санітара. «Сьогодні проблемні питання на чергування катафалків по місту виїжджають тільки одні водії», – зазначив Цетнар.

Вислухавши проблеми комунального підприємства, Святослав Кравчук запропонував варіанти розв’язання деяких із них.

Врешті, заслухавши звіт директора спецкомбінату і врахувавши слова Святослава Кравчука, члени виконкому одностайно ухвалили рішення щодо підтримки подальшої роботи комунального підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Марина Александрова Показати IP 20 Жовтня 2012 16:45
ще котедж для строжа і копачів за словами Центнера треба побудувати.. і так все не задарма робиться... головне на воротах ланцюг натягнути і платний в*їзд на кладовище зробити... а пан Крав_чук краще б в ДАІ уточнив за розмітку на повороті наліво до кладовища... більше кілометра зайвих накручувати кожного разу щоб "по правилах дорожнього руху" відвідати померлих родичів... схоже справді скоро з вилами доведеться здоровий глузд повертати чиновникам.
Anonymous Показати IP 21 Жовтня 2012 15:05
это чисто моё мнение... так что люди не обижайтесь и не говорите плохого ... было бы лучше кремация ... храни пепел дома в коробочке... думая лет так через 50 этот вопрос про землю для могилок отпадёт, и насколько дешевле будит для людей ... купил шкатулку за 20 грн и всё ... похорон вообще мероприятие не из дешевых ...
miassol Показати IP 21 Жовтня 2012 15:40
я теж за кремацію. та знаю, ця процедура - далеко не з дешевих
Владимир Показати IP 22 Жовтня 2012 00:31
Кремация и только кремация.В давние времена умерших людей только сжигали и только после появления церкви людей стали хоронить.
Оксана Показати IP 22 Жовтня 2012 11:29
Підтримую думку директора щодо спорудження будиночка для копачів та працівників кладовища в Гаразджі.
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2012 19:15
от і неофашиська кремаціонерська більшість готова вам рєбята в конслагерях працювати потрібно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus