USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

ПАРЄ ухвалила резолюцію про підтримку відновлення України

16 Квітня 2024 22:19
Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про підтримку відбудови України.

У ній євродепутати закликають усі країни, де РФ має рахунки, вжити необхідних заходів, щоб забезпечити передання цих активів для відновлення інфраструктури України. За резолюцію ПАРЄ проголосували 134 учасники засідання, проти – жоден, передає кореспондент Укрінформу.

Рада Європи, зокрема, закликала до створення міжнародного компенсаційного механізму під її егідою.

«Оскільки щойно створений Реєстр збитків розпочинає трудомісткий процес реєстрації українських збитків для міжнародної претензійної процедури, країни, які заморозили російські активи, повинні передати ці активи до міжнародного компенсаційного фонду. Для ефективної реалізації процедури слід створити міжнародну комісію, яка розглядатиме претензії щодо відшкодування збитків, зафіксованих у Реєстрі», – йдеться в резолюції.

Читати ще: «Стартувала сесія ПАРЄ: говоритимуть про Україну», – Ірина Констанкевич

У міжнародному компенсаційному фонді планується розмістити всі активи російської держави, що перебувають у державах-членах Ради Європи та державах, що не є членами Ради Європи, на принципах прозорості, підзвітності та справедливості при розподілі коштів.

Резолюція закликає до створення неупередженої та ефективної міжнародної комісії для розгляду позовів України та постраждалих суб’єктів щодо відшкодування шкоди, завданої агресією Російської Федерації.

ПАРЄ також заохочує спільні зусилля між державами-членами, міжнародними організаціями та всіма відповідними зацікавленими сторонами з метою прискорення процесу відновлення та забезпечення повної компенсації за багатогранну шкоду, заподіяну агресивною війною РФ.

«Сьогодні ми одностайно ухвалили рішення підтримати Україну у створенні цього важливого компенсаційного механізму (для використання заморожених активів РФ на потреби України – ред.). Це наше послання Україні. Ми хочемо, щоб ви були впевнені, що ми будемо підтримувати вас так довго, як це буде потрібно, вимагаючи від тих, хто несе відповідальність, заплатити за скоєні злочини», – заявив президент ПАРЄ Теодорос Руссопулос.

Він також звернувся до урядів країн-членів Ради Європи з проханням підтримати український народ «не лише на словах, а підтримати, надавши йому озброєння, необхідне для того, щоб закінчити цю війну».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus