USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Після обвалу будинку лучани бояться за власні оселі

18 Червня 2012 17:31
Мешканці одразу декількох багатоповерхівок Луцька поскаржилися міському голові Миколі Романюку на поганий стан свого житла, адже після обвалу будинку на вулиці Рівненській побоюються за життя і здоров’я власне та своїх родин.

Під час прийому громадян з особистих питань 18 червня лучани просили градоначальника щонайшвидше обстежити їхні оселі й вжити заходів, аби попередити біду.

Так, мешканка будинку, що за адресою Ковельська, 26 Олена Мигляс розповіла, що оселі, де живе її багатодітна родина і ще 4 сім’ї, невдовзі виповниться сто років, однак капітального ремонту тут нібито не робили жодного разу. Як наслідок, зі слів жінки, дах будинку в жахливому стані. Крім того, будівля постійно зазнає підтоплень.

Олена Мигляс не заперечує, що частково й мешканці винні в тому, що їх оселя в поганому стані. Зокрема, як пояснила жінка, через відсутність каналізації людям доводиться лити використану воду прямо на землю біля будинку.

Від міської влади лучанка очікує допомоги у вирішенні питання про ремонт даху та втілення заходів для того, щоб будинок не зазнавав підтоплень. На зауваження міського голови Миколи Романюка про те, що всі квартири приватизовані, отже житло належить власникам, Олена Мигляс нагадала, що мешканці впродовж багатьох років справно оплачують послуги з утримання будинку ЖКП №3.

Одразу декілька мешканок будинку, що на вулиці Корольова 9, просили градоначальника звернути увагу комунальників на стан їхнього житла. Люди стурбовані через те, що підвал будинку постійно затоплений, а після тривалих дощів і злив, вода стоїть навіть у під’їздах. «По груди в підвалі після злив вода стоїть. Є навіть зараз, але менше», - описали ситуацію жінки.

Вони припускають, що проблема виникла через бездоріжжя, що оточує п’ятиповерхівку. «Будинок занижений на 50 сантиметрів. Живемо на бездоріжжі, й вода разом з гряззю тече під будинок. Там ніяка зливова каналізація не справиться, вона забивається», - переконані мешканці.

Романюк пообіцяв жителям багатоповерхівки, що їх відвідає заступник міського голови Лариса Соколовська й вирішить, як виправити ситуацію.

Уже не довіряючи владі, мешканці панельного будинку, що на вулиці Кравчука, 9, вимагають у чиновників письмово підтвердити те, що в їхніх квартирах можна жити. Під час прийому з особистих питань, люди скаржилися луцькому меру на те, що впродовж приблизно двох десятків років зверталися до влади з проханням перевірити стан будинку, в якому є великі тріщини.

У 2008 році фахівці міськради нібито таку перевірку провели, але не знайшли особливих проблем. «Тоді я звернулася до суду. І була проведена експертиза – будинок визнано напіваварійним» , - заявила одна з жительок багатоповерхівки. Жінка переконана, що місцеві комісії просто не хочуть бачити проблем у будинку.

Тим часом мешканці остерігаються, аби їхня багатоповерхівка не обвалилася як та, що на вулиці Рівненській.

«Після того, як сталася трагедія ми боїмося спати. На роботу йдеш і думаєш, що може статися» - бідкаються люди.

Микола Романюк пообіцяв їм, що стан будинку на вулиці Кравчука, 9 під час запланованої перевірки фахівці обстежать першочергово.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
000 Показати IP 18 Червня 2012 17:48
Соколовська в підвалі будинку-НОВИЙ ХІТ СЕЗОНУ!!!
Я з Луцька. Показати IP 19 Червня 2012 01:05
ПЕреселяйте всіх в новобудови.
І я з Луцька до Я з Луцька. Показати IP 19 Червня 2012 16:23
Новобудови - це добре. Але не всім хочеться змінювати місце проживання. Є ще будинки де невеличкі тріщини і можна підсилити фундамент, для прикладу. Але це треба робити зараз, бо з кожним днем шансів на спасіння будинків стає все менше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus