USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.85 10.00

Прикордонник з Волині після поранення і дванадцяти операції повернувся на передову

13 Вересня 2023 21:41
Волинянин Андрій понад 20 років проходить службу в лавах прикордонників, тричі побував у зоні воєнних дій, двічі був поранений, та, попри це, не втрачає бойового духу і прагне остаточно вигнати ворога з української землі.

Історію чоловіка розповідають у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Перший бойовий досвід чоловік отримав у 2015 році. Тоді прикордонник ніс службу на лінії зіткнення у Донецькій області. Під час відбиття одного з ворожих обстрілів наших позицій Андрій дістав поранення.

Після лікування продовжив службу на західному кордоні. Через три роки знову відправився на охорону східних рубежів.

Повномасштабне вторгнення «Петрович» зустрів на КПВВ «Новотроїцьке». Ворог гатив по нашій території з важкого озброєння.

Читати ще: Має четверо дітей і восьмеро онуків: у Волинській бригаді тероборони служить кухарка на псевдо Гуцулка Ксеня

Прикордонники перебазувалися на інший напрямок, де зайняли бойові позиції. Там, під постійними обстрілами у взаємодії з іншими підрозділами, тримали оборону. На початку березня Андрія уразили осколки ворожої гранати. Військовослужбовцю провели дванадцять операцій.

Пройшовши реабілітацію у медзакладах, у серпні 2022 року прикордонник повернувся на рідну Волинь. Далі була охорона українсько-білоруської ділянки кордону та злагодження прикордонного підрозділу, у складі якого Андрій у квітні знову відправився на Донеччину.

Читати ще: Бойовий медик на псевдо Багіра з чоловіком та котом несуть службу у Волинській бригаді тероборони

Майже чотири місяці «Петрович» разом з побратимами перебував на першому рубежі оборони нашої країни. Прикордонники ефективно наносили ураження противнику та здійснювали вогневу підтримку дій підрозділів ЗСУ.

«Ворог обстрілював наші позиції постійно. Звісно, відчуття страху та адреналіну переповняло. Про що думав у такі моменти? Найперше, згадував про батьків, дружину та дітей. Думав про те, що ще не все обіцяне їм зробив. І найголовніша справа – вигнати ворога з української землі, за нами. А хто, як не ми? Стоятимемо за Україну аж до Перемоги!» – каже прикордонник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ната Показати IP 13 Вересня 2023 22:38
Вічна пам'ять герою!!! Бажаю більше таких героїв і тоді ми переможемо!
Мда до Ната Показати IP 13 Вересня 2023 23:33
Довгих років прожити герою, а Вам уважності.
Вата до Ната Показати IP 14 Вересня 2023 01:58
Яка вічна памʼять???Ти що здуріла?Чоловік живий і здоровий та далі боронить Україну.
123 до Ната Показати IP 14 Вересня 2023 11:18
Дай Боже, що б після "таких" коментарів наш воїн прожив ще років зі 100 при здоров'ї у вільній і незалежній Україні !!!!! А таким "коментатори" бажано відвідати лікаря, там або з очима або з мізками не все добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus