USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Присвята жінкам у ЗСУ: перша українська альпіністка на Евересті підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі

15 Квітня 2024 23:18
Ірина Галай, перша українка, яка піднялася на Еверест, 12 квітня підкорила Анапурну (висота 8 091 метр) – одну з найнебезпечніших гір у світі, що у Гімалаях на території Непалу.

Про це повідомляє Сhampion.

Рівень смертності альпіністів на горі Анапурну за всі роки сходжень – 22%. Саме тому вона вважається небезпечним восьмитисячником.

Проте Ірині Галай вдалося це зробити разом з непальським гідом Мінгма. Цей підйом став першим сходженням українки після початку повномасштабного вторгнення.

Перші місяці великої війни Ірина Галай провела в лавах ТРО, тому похід на Анапурну вона присвятила ЗСУ та 60 тисячам жінок, які захищають Україну.Читати ще: Найнебезпечнішу гору світу вперше підкорила українка. Майже чверть спроб піднятися туди закінчуються загибеллю

«Я маю з собою прапор, на ньому зображено логотип організації Arm Women Now. Я взяла цей прапор, адже Анапурна – гора жіночого роду. Складна та серйозна, вважається найнебезпечнішою горою у світі. Вона має характер, схожий на характер української військової жінки. Яка ніколи не дозволить собі непотрібних людей, не дасть себе легко завоювати і знищує всіх, хто наближається з поганими намірами

Зараз у ЗСУ служить понад 60 тисяч жінок, що є вражаючою цифрою навіть для НАТО. Ці жінки – мої герої. Мене зачаровує їхні відвага, краса, сміливість та характер. Вони – неймовірні! Я присвячую це сходження їм і своїй країні, яка просто зараз веде боротьбу за своє існування", – поділилася Галай.

До слова, жінка стала першою українкою, яка здійснила сходження на восьмитисячник у цьому сезоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шамбала Показати IP 16 Квітня 2024 11:13
Чесно кажучи краще задонатила на дрони чи ще щось ВКРАЙ НЕОБХІДНЕ, а так піар і чесання самозадоволення. Для тих хто не знає підйом коштує від 12000 до 35000 $$ і це без екіпу сам перміт(без якого тебе не відпустять до підйому 9500$ + по 1000$ за кожного члена групи)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus