USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Розстріл у Дніпрі: які порушення виявили у військовій частині, де служив нацгвардієць Рябчук

9 Лютого 2022 09:55
Комісія з розслідування стрілянини на заводі «Південмаш» у Дніпрі, в якій загинули п’ятеро людей, виявила низку порушень у військовій частині, де служив нацгвардієць-строковик Артемій Рябчук.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, пише Бабель.

«Виявлено порушення порядку та організації несення служби, що і призвело до трагедії. Порушено порядок доступу до кімнати зберігання зброї. Зафіксовано відсутність контролю за замиканням ставниці для зброї, яка мала б бути належно замкнута», – розповів він.

За словами Єніна, також викликає запитання якість інструктажу перед вступом до наряду і нехтування медичним забезпеченням військовослужбовців, зокрема в аптечці була відсутня низка медикаментів.

Читати ще: «Нашого сина вбили, а Рябчук спрацював на випередження», – батько солдата, який загинув після тортур у тій же військовій частині

Також заступник глави МВС зазначив, що в частині виявили факти позастатутних відносин. Відповідні матеріали найближчими днями передадуть до Державного бюро розслідувань.

Водночас Єнін наголосив, що позастатутні відносини не свідчать про мотиви розстрілу.

«Мотиви досі невідомі нам, їх з’ясовуватиме ДБР у рамках досудового розслідування. Завдання службового розслідування, що проводить МВС, – з’ясувати морально-психологічний клімат в колективі, перевірити процеси добору та підготовки кадрів, дотримання порядку проходження військової служби тощо», – заявив він.

Читати ще: «Не хотіла випускати, я вистрелив їй в голову», – солдат розповів, як розстрілював людей у Дніпрі

Нагадаємо, у Дніпрі 27 січня вранці на території Південного машинобудівного заводу Артемій Рябчук, який був залучений до охорони об’єкту, розстріляв товаришів по службі.

Жертвами бійні стали п’ять осіб, зокрема, працівниця Південмашу. Ще п’ятеро людей отримали поранення.

Рябчук втік з місця злочину, а потім сам здався. На засіданні суду, яке відбулося 28 січня, нацгвардієць визнав провину й вибачився. Пізніше зловмисник відмовився від своїх свідчень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Народна прокуратура Показати IP 9 Лютого 2022 11:52
Тобто, нічого виявити не захотіли. До трагедії призвели зовсім не якісь там дрібні порушення організації несення служби чи видачі зброї
читач Показати IP 9 Лютого 2022 12:04
Аптечка з медикаментами трупам не потрібна...
Роман Показати IP 9 Лютого 2022 12:36
За 600 гривен зарплаты и миску помоев-странно что есть такие срочники у которых не едет от этого крыша )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus