USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В аеропорту Малайзії вбили брата лідера КНДР, - ЗМІ

14 Лютого 2017 16:09
Кім Чон Нам, брат лідера КНДР Кім Чен Ина убитий в Малайзії. Про це повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

Джерело агентства в уряді Південної Кореї зазначив, що Кім Чон Нам був убитий у понеділок вранці.

На зведеного брата глави КНДР Кім Чон Нама було скоєно замах в аеропорту Куала-Лумпур. Там на 45-річного чоловіка напали дві жінки, які завдали йому поранення отруєними голками, а потім зникли. По дорозі в лікарню брат північнокорейського лідера помер, повідомляє Yonhap.

За даними телеканалу Chosun, Кім Чон Нама вбили в аеропорту дві жінки з "отруєними голками". Передбачається, що жінки працюють на північнокорейські спецслужби. Підозрюваним вдалося втекти. В малайзійської поліції повідомили агентству Reuters, що громадянин КНДР помер по дорозі з аеропорту Куала-Лумпура в лікарню. Особистість цієї людини не встановлена.

Південнокорейські ЗМІ вже назвали смерть Кім Чон Нама найгучнішою в верхівці уряду КНДР, після страти генерала Чан Сон Тхека в 2013 році, який є чоловіком тітки Кім Чен Ина.

Кім Чон Нам — старший син Кім Чен Іра і зведений брат чинного глави КНДР Кім Чен Ина. Кім Чон Нам не жив в Північній Кореї з тих пір, як впав у немилість у Кім Чен Іра, після чого був відсторонений від спадкування вищої державної посади.

З 2001 року Кім Чон Нам постійно проживав в Китаї, в основному, в Шанхаї, не буваючи в КНДР. Вважався обережним опозиціонером. За деякими повідомленнями, в 2009 році північнокорейське керівництво або Кім Чен Ин з власної ініціативи планували його усунення, але відмовилися від цих планів під тиском офіційного Пекіна.

Раніше повідомлялося, що колишній північнокорейський дипломат Тай Йонг Хо повідомив про зростання невдоволення серед еліт КНДР по відношенню до свого лідера. Частина еліт вважає, що Кім Чен Ин і його уряд веде країну до великої ізоляції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus