USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Україні хочуть заборонити відправляти на фронт мобілізованих без підготовки

23 Лютого 2023 12:37
У Верховній Раді України пропонують заборонити відправляти мобілізованих, які не мають досвіду проходження військової служби, у зону бойових дій.

У законопроекті № 9050 від 22 лютого пропонується доповнити двома абзацами частину першу у статті 39 закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», передає УНІАН.

У проекті сказано, що «мобілізовані, які до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю, можуть бути направлені у зону бойових дій та допущені до виконання бойових завдань після не менше ніж трьох місяців підготовки за відповідною військово-обліковою спеціальністю (або швидше – за добровільної письмової згоди мобілізованого)».

Читати ще: Які хвороби є підставою для виключення з військового обліку і як має проходити комісія: детальне роз’яснення

Також мобілізовані, які протягом останніх п’яти років до мобілізації не мали досвіду проходження військової служби або навчальних зборів за відповідною військово-обліковою спеціальністю, можуть бути направлені у зону бойових дій та допущені до виконання бойових завдань після не менше ніж одного місяця підготовки за відповідною військово-обліковою спеціальністю (або швидше – за добровільної письмової згоди мобілізованого).

Ініціатором цього законопроекту виступив народний депутат Георгій Мазурашу.

Раніше повідомляли, що військовий з Тернополя розповів про загибель на фронті свого брата Богдана Покитка, якого, за його словами, мобілізували на вулиці і без підготовки відправили «на нуль».

«Якщо людину без підготовки відправили «на нуль», то піддали небезпеці не тільки його, але і, можливо, життя його побратимів. Я це критикую. Як гарматне м’ясо відправили людину», – написав військовий.

Рідні загиблого мають намір вимагати покарання для відповідальних за його підготовку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 23 Лютого 2023 13:39
" онучку, державі завжди буде похуй на тебе. завжди."
Валя Показати IP 23 Лютого 2023 14:37
А чому ті хто виїхали до війни ніякого обов'язку не несуть????!!!!
Войтек до Валя Показати IP 23 Лютого 2023 16:25
А це щоб ви запитали)
12345 до Валя Показати IP 23 Лютого 2023 16:40
А ти саменька то воюєш?
Інна Показати IP 23 Лютого 2023 15:19
Я так зрозуміла що станом на тепер це ніяк не регулюється законом/наказом, відповідно ніхто не несе відповідальності за "тупі" смерті непідготовлених "бійців"(без належної підготовки вони просто як макети в тирі).
Хм Показати IP 23 Лютого 2023 15:41
Це треба було ввести ще рік назад, а інакше ніфіга вони не піклуються про життя наших солдатів, так само як і в москалів, ловлять, так само, непідготованими, відправляють на фронт цілий рік.
До пані Інни Показати IP 23 Лютого 2023 17:42
Суспільство починаючи з 1 грудня 2014 року створило міф про героїв атошніків(не про пільги мова) .Все керівництво армії починаючи військоматів учасники ато. Атошніки це громадяни України які мають навчальний досвід, навчально-бойовий, бойовий досвід . реальний бойовий досвід, знаня,навички і т,д,І вот настало 24 лютого 2022 року і де ті міфологічні * герої* по сьогоднішній день де їх досві, де знання, де навички ну і розум в кінці кінців, Створили *героїв* тепер настав час за те розхльобувати. Ну а тупі*смерті списують на війну. Війна це акт списання всіх гріхів та грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus