USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Загроза нацбезпеці США: Байден підписав указ про санкції проти «ЛДНР»

22 Лютого 2022 10:52
Президент США Джо Байден заявив, що визнання Росією «ДНР» і «ЛНР» являє собою загрозу національній безпеці Сполучених Штатів.

Про це йдеться на сайті Білого дому, передає УНІАН.

«Передбачуване визнання Російською Федерацією так званих «ДНР» і «ЛНР» являє собою незвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів», – йдеться в заяві.

Байден вже підписав указ у відповідь на визнання їхньої незалежності президентом РФ Володимиром Путіним.

Санкціями громадянам США заборонено інвестувати в «ДНР» і «ЛНР», ввозити в Штати будь-які товари, послуги і технології з цих регіонів, а також експортувати прямо або побічно товари з США в ОРДЛО.

Читати ще: Зберігати спокій: мер Луцька звернувся до мешканців громади з приводу загрози від Росії

«Мета цього Указу полягає в тому, щоб позбавити Росію можливості отримати вигоду з її кричущих порушень міжнародного права. Ці дії не спрямовані проти народу України або українського уряду», – йдеться в повідомлення.

21 лютого президент Росії Володимир Путін ухвалив рішення про визнання самопроголошених утворень «ЛНР» і «ДНР» і підписав відповідні укази. У них Путін доручив ввести війська на окупований Донбас для «підтримки миру».

Голова Європейської ради Шарль Мішель, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель назвали рішення Росії кричущим порушенням міжнародного права. В Євросоюзі наголосили, що відповідь обов’язково буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 11:13
То вже "пекельні" санкції від США ?
Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 11:19
Євро на парашії коштує вже більше ніж 90 дереаяних... Вата, скидайте рублі, купуйте хоть щось цінне, бо девяності вертаються в мордор, скоро все у вас буде коштувати в млн. руб.
Всезнайко до Анонім Показати IP 22 Лютого 2022 11:54
В обмінку сьогодні заходив у Луцьку?
Бидон Показати IP 22 Лютого 2022 12:07
Как написано у Вождя: Лучше санкции с Донбассом чем санкции просто так;)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus