USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У центрі Луцька сьогодні тимчасово перекриють рух

14 Квітня 2023 09:50
14 квітня в обласному центрі відбудеться хресна хода з дванадцятьма зупинками (стояннями), що відображають останні події в земному житті Христа.

Це місця, що знаменують історичні віхи Православ’я на Волині, стійкість у вірі наших краян, їхній патріотизм. Очолить процесію митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Про це повідомили на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

Страсна хресна хода розпочнеться об 11:00 від Хрестовоздвиженської церкви (вул. Данила Галицького, 2) і йтиме до кафедрального собору Святої Трійці.

Зупинятимуться біля пам’ятника християнському милосердю волинян, які рятували від голоду біженців у 1947 році (територія храму Воздвиження хреста Господнього); на місці майбутньої каплиці Волинської ікони Божої Матері (біля Луцького міськрайонного суду); на місці, де постане церковця «Небесної сотні» (вул. П’ятницька гірка); на перехресті вулиць Кривий вал та Лесі Українки; на Театральному майдані перед фотостендом загиблих бійців.

Під час хресного ходу молитимуться за нашу Батьківщину та її воїнів, за полонених, за припинення війни, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Волинського краю, за місто Луцьк і його мешканців, біженців, за здоров’я хворих, за тих, хто ненавидить і хто любить нас тощо.

Як повідомили у Луцькраді, у зв'язку з цим з 11:00 рух транспорту буде призупинено вулицею Данила Галицького, майданом Братський міст, вулицями Лесі Українки та Градний Узвіз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
dmd Показати IP 13 Квітня 2023 22:04
Православ'я це якась привілейована спільнота? Щось не пригадую щоб інші церкви робили такі масштабні шоу, порушуючи свободу пересування усіх інших
Да до dmd Показати IP 14 Квітня 2023 13:59
Привілейована, тому що маніпулюють свідомістю на користь політики плюс не платять податків, займають сквери і навязують свої правила іншим... Не несуть ніякої відповідальності ні за що....
Михайло Показати IP 14 Квітня 2023 00:41
Це не православ'я, а ПЦУ. Тут свої правила і закони.
про заблудших Показати IP 14 Квітня 2023 14:56
з яких це пір , із-за так званого походу, значна частина населення повинна терпіти такі незручності. Є паралельна дорога пр. Волі, ось там нехай і роблять свої походи і нікому заважать не будуть.. Я проти таких акцій в центрі. Міська влада про заблудших, тоб то віруючих, подумала, а про інших ні - кому важко даються підйоми з нижньої паралельної дороги на пр. Волі. В Україні церква відділена від державі??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus