USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку дозволили оцінити ділянку біля автостанції

23 Лютого 2022 10:40
Депутати Луцької міської ради дозволили провести експертну грошову оцінку земельної ділянки комунальної власності на вулиці Конякіна.

Відповідне рішення ухвалили депутати під час засідання сесії міської ради.

Зокрема, експертну грошову оцінку ділянки на вулиці Конякіна, 39, яка розташована біля автостанції, хоче замовити підприємець Юрій Герун.

Проти такого рішення виступає ПрАТ «ВОПАС». Як зазначила заступниця голови правління товариства Наталія Гітун, поруч розташований підземний туалет, який належить автостанції, крім того, на ділянці розташовані комунікації автостанції.

«Ділянка розташована біля входу в підземний туалет. Ми вже відремонтували покриття і хочемо перетворити його одночасно в укриття. На ділянці розташовані наші підземні комунікації: каналізація, водопровід, силовий кабель. Там, де розташований пивний бар, є дощова каналізація, за яку ми платимо щомісяця 20 тисяч гривень», – наголосила вона.

Крім того, вона зауважила, що наразі підприємство перебуває в судовому процесі і ще не ухвалені остаточні рішення.

Адвокат підприємця-заявника Віктор Кучма, своєю чергою, переконував, що на ділянці більше 10 років розташовані об’єкти нерухомості, які перебувають у власності підприємця, а земля надана в оренду рішенням міськради.

«Підземний туалет збудований у 60-х роках і не використовується. Він не входить у цю територію і правових перешкод не має. Експертна оцінка – проміжний крок, зараз не вирішується питання про викуп», – зазначив він.

Крім того, зі слів захисника, підприємець не судиться за цю земельну ділянку, йдеться про позов міськради до ПрАТ «ВОПАС» про повернення іншої ділянки.

Урешті депутати підтримали проект рішення про надання громадянину Геруну Юрію Євгенійовичу дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки комунальної власності на вул. Конякіна, 39 у Луцьку.

Нагадаємо, щодо ділянки тривалий час точилися скандали, там же розташований магазин «Черемош», який хотіли демонтувати.

У 2018 році власник магазину звинувачував представників автостанції у нищенні майна, а ті, своєю чергою, заявляли про спроби рейдерства та підкупу з його боку. Згодом ПАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» програло суд і виплатило понад 180 тисяч гривень відповідно до рішення суду Юрієві Геруну. У червні минулого року депутати погодили зміну цільового призначення земельної ділянки.

Юлія МАЛЄЄВА

На фото – ділянка у 2018 році
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ніхто не забутий ! Показати IP 23 Лютого 2022 11:54
А назвіть вголос фамілії чинуш, хто лоббує забаганки того торгаша ! Чи вам допомогти назвати ? Ніякою планувальною документацією ніякий гинделик там не передбачений !
Анонім Показати IP 23 Лютого 2022 13:09
Тепер будемо мати замість автостанції ларьок підприємця Геруна
Проектувальник Показати IP 23 Лютого 2022 13:35
Та чайна стоїть там з грубим порушенням ДБН ! І тим більше - у "трикутнику видимості", то вже даішники мали би за то взятися ! При проектуванні автостанції - ніякі гинделики не були там передбачені !
Мешканець Показати IP 23 Лютого 2022 15:10
А там пиво і водка є. Буде класно лигарям гасарити. А взагалі хто йому там дозволив будуватися???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus