USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

ADSHUB: новий кастомний продукт для Google-звітів від Promodo

12 Квітня 2024 14:31
Агенція Promodo вийшла на маркетинговий ринок у 2004 році, і за цей час сприяла зростанню понад 4000 проєктів у різних країнах світу. Топові та починаючі, вітчизняні та іноземні, малі та великі – всі ці компанії довірили Промодо просування своїх брендів та окремих напрямів. Серед українських клієнтів можна відзначити Comfy, Rozetka, maudau, monobank, Lenovo, Nova Global, Glovo, Intertop, КЮЗ, Сільпо та безліч інших.

Четвертий рік поспіль https://www.promodo.ua визнається агенцією № 1 з performance-маркетингу в Україні, має власний центр освіти digital-фахівців та генерує нові продукти. Нещодавно експерти агенції презентували Adshub – новий рівень кастомних звітів Google Ads. Ми розпитали Senior-експерта Анастасію Ільченко про можливості та користь інструмента.

Як удосконалити РMax Google Ads

Performance Max Google Ads – це відносно новий та ефективний інструмент на базі ШІ. Він володіє багатьма корисними функціями, але має й недоліки. Наприклад, не дає змогу оперативно визначити відсоток аукціонів та показів. Для отримання адекватного звіту треба зробити як мінімум чотири кроки. Це затримує актуальну оцінку ємності ринку та попиту, а менеджменту доводиться відкладати рішення про подальші інвестиції у певні категорії. Саме тому виникла потреба в автоматизації та спрощенні алгоритму дій. Ситуацію виправив інструмент Adshub від Promodo.
Аналіз та статистика аукціонів

Smart Shopping, що працював до минулого року, поєднував функціонал торгової кампанії та ремаркетингу й дозволяв вивчати статистику аукціонів. Зараз для цього використовують PMax, який витрачає більше часу і не може зробити порівняння з минулими періодами. За словами Анастасії, Senior-фахівчині Promodo, саме це спонукало команду придумати кастомний інструмент, який швидко та просто збиратиме необхідні метрики з Google Ads на одному дашборді. Створили Adshub за запитом одного з лідерів вітчизняного ритейлу, а потім він зацікавив інші компанії. На сторінці https://www.promodo.ua/blog/noviy-riven-kastomnih-zvitiv-google-ads-adshub-vid-promodo розміщено більше коментарів від кріейторів проєкту.

Можливості Adshub

Проміжне зведення у Google Ads займає певний час та потребує зусиль. Для цього треба виконати декілька поступових кроків:

• зайти до кампанії та прогрузити її;

• відкрити статистичні дані;

• знайти інформацію щодо аукціонів;

• вибрати торговельну кампанію чи період.

Ще можна спробувати зібрати звіт за типами товарів або іншими параметрами в рекламному кабінеті. При цьому доведеться постійно змінювати періоди та вивантажувати їх у різні таблиці. А от аналітика в Adshub, що робиться за декілька кліків, спрощує та скорочує фактичну роботу. Інструмент дозволяє фільтрувати рекламні кампанії:

• за назвою;

• за типом;

• за необхідним періодом;

• за позицією в статистиці;

• за відсотком виграшів.

А головне, Adshub легко впорається з порівнянням цифр за періодами. В Google Ads це зробити неможливо. Швидко відображати дані та слідкувати за статистикою – дуже важлива опція для бізнесу.

Як це працює: коротка довідка

Як з’ясували, головною перевагою нового інструмента є аналіз аукціонів. Анастасія Ільченко, фахівчиня з контекстної реклами в Промодо, радить всім гравцям ринку обов’язково робити такі дослідження, бо вони критично важливі та впливають на конкурентоспроможність. Значення має й фінансовий аспект – найвищі позиції коштують дорого. Кожен бізнесмен може опинитися перед вибором: вийти за рамки рентабельності, але утримати позиції на ринку, або спуститись в аукціоні, проте зберегти CPA та ROAS.

Розглянемо на конкретному прикладі. Візьмемо тижневий звіт по одній з РК і побачимо в Adshub статистику. Зрозуміло, що компанія-клієнт викупила 74% показів, а конкурент – більше, і це 89%. Подальша аналітика передбачає порівняння з попереднім періодом, відображаючи відсотки показів та виграшів. В такий спосіб можна відстежувати не тільки власну інформацію, але й дані інших гравців.
На основі актуальних даних легше та коректніше вибудовується подальша стратегія розвитку компанії.

Команда Promodo не планує зупинятися на досягнутому. Отже попереду ще не одна зустріч з експертами маркетингової агенції.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus