USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Bitсoin споживає більше електроенергії, ніж уся Аргентина

11 Лютого 2021 08:14
Криптовалюта Bitсoin в цілому щороку споживає більше електроенергії, ніж ціла Аргентина.

Про це повідомляє BBC з посиланням на дослідження вчених із Кембриджського університету, передає Укрінформ.

Зазначається, що «майнинг» криптовалюти є дуже енергозатратним – він потребує серйозних комп’ютерних розрахунків.

Кембриджські дослідники наголошують, що в цілому транзакції, пов’язані з біткоїном, споживають близько 121,36 терават щорічно – більше за усю Аргентину.

І ніщо поки не вказує на падіння цього показника.

Днями вартість біткоїна побила черговий рекорд, сягнувши $48 тисяч за одиницю через день після того, як американська компанія з виробництва електрокарів Tesla Ілона Маска заявила про інвестування $1,5 мільярда у криптовалюту та її застосування у платежах.

На переконання деяких фінансистів, якщо великі корпорації й надалі вкладатимуться у біткоїн, його загальна капіталізація перевищить ринкову вартість Tesla.

Підйом наразі переживає не лише біткоїн, а й інші криптовалюти. Однак коливання біткоїна породжує суперечки щодо його перспектив. Прогнози варіюються від зростання до майже пів мільйона доларів за одиницю й до повного падіння.

Прибічники криптовалюти вважають підтримку діячів на кшталт Ілона Маска та зростання інтересу з боку інвесторів доказом її стійкості. Однак скептики вбачають у рості біткоїна спекуляцію та повторення його останнього буму у 2017 році, що зрештою завершився крахом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Овва Показати IP 11 Лютого 2021 10:47
Та шо там той Батькоїн, Подивіться навкруги, в нас, наша влада споживає більше крові ніж кажани-вампіри з Мексики та Аргентини разом взяті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus