USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Закликають економити: споживання електроенергії продовжує зростати через похолодання

6 Січня 2023 12:51
Споживання електроенергії в Україні зростає через поступове зниження температури, до всіх областей доведені ліміти споживання.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Станом на 11:00 6 січня споживання в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень», – йдеться у повідомленні.

Читати ще: Де у Луцьку і на Волині не буде світла 6 січня. Графік

Зокрема, 5 січня через перевищення лімітів у більшості областей вводились аварійні відключення. Наразі у нічний період електростанції виробляють достатньо для покриття споживання.

У компанії прогнозують, що вже найближчим часом очікується значне похолодання, що призведе до стрімкого збільшення споживання, яке наразі енергосистема не в змозі покрити у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, зокрема, і найпотужнішої – Запорізької АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus