USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

«Біля тополі калина росте»: SHUMEI зачарував лучан харизматичним вокалом. Фоторепортаж

16 Лютого 2023 11:24
В обласному центрі Волині виступив молодий співак з харизматичним вокалом Олег Шумей з псевдонімом SHUMEI. Популярність артист здобув уже під час повномасштабного вторгнення, випустивши пісню «Тривога» та переспівавши композицію гурту Enej «Біля тополі», які здобули мільйони переглядів через свою актуальність.

Shumei дав концерт у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка 15 лютого.

Співак звернувся до лучан, розповівши, що їх очікує святковий концерт до Дня святого Валентина. Протягом виступу він виконував авторські треки, легендарні українські пісні інших співаків, а також композиції з нового альбому, яких ще немає у вільному доступі.

«Альбом уже скоро буде випущено», – пообіцяв SHUMEI.
Він виконав авторські пісні «Пробач», «Вона була така», а також пісню Володимира Івасюка «Мальви». Усі ці композиції та музичні відео здобули на YouTube мільйони переглядів, тож не дивно, що лучани співали їх в унісон з артистом.

«Перша пісня, яку я випустив на музичні платформи, – «Вона була така». Це одна з небагатьох композицій, які я сам прослідковую. Коли ти пишеш, то повністю знаєш пісню, ти її створюєш, починаючи від перших слів та нот і до завантаження на платформи. Після прослуховування розумієш, що це хороша музика, ти постарався, треба іти далі до чогось нового. Але у пісні «Вона була така» є щось таке, що я ніяк не можу розгадати, коли прослуховую. Хочу, щоб своїм виконанням я також передав вам цей секрет», – звернувся SHUMEI до залу.
Традиційно під час воєнних концертів збирають гроші на підтримку Збройних сил України. Не обійшлося без цього і на виступі SHUMEI. За український прапор з підписом співака на аукціоні виторгували 22 тисячі гривень.
Далі звучали пісні з нового альбому «Комета», «Капають» та «Родимка», яка дуже довго лежала у музичній шухляді Олега Шумея. Він співав її під гітару ще у гуртожитку, і цю пісню чула лише одна людина – його одногрупниця.

«Наступна пісня називається «Тривога», яку я написав на четвертий день після початку повномасштабної війни. Мене часто запитували, чи буду я писати ще щось про війну, чи важко співати такі пісні. Скажу, що пісні не важко співати, їх важко писати. Більше я не хочу писати про війну. Всі ті емоції перших днів намагатимуся передати вам», – сказав Shumei, затягнувши «і хай цей град з вогню нарешті зникне з неба…»
Музиканти разом зі співаком думали, якою піснею закінчувати концерти, обравши в підсумку символічну «Україно» Тараса Петриненка. Композицію співали усі лучани, увімкнувши ліхтарики на телефонах.

Публіка не могла просто так відпустити співака, викликавши його на біс для виконання каверу «Біля тополі».

Легендарну пісню він присвятив загиблому під Бахмутом лучанину Сергію Фокіну та усім воїнам, які полягли й нині захищають Україну на передовій.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus