USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Бояться втратити робочі місця: кожен п'ятий поляк негативно ставиться до українців. Дослідження

31 Січня 2024 23:07
Ставлення поляків до українців погіршується. Вони стурбовані тим, що біженці з України можуть забрати їхні робочі місця, а також вважають, що приплив громадян України став причиною повільнішого зростання зарплати.

Про це пише Gazeta PL, посилаючись на експеримент Польського економічного інституту та «Польський барометр ринку праці», передає ТСН.

Відповідно до дослідження, яке провів Personnel Service, 22% громадян Польщі негативно налаштовані стосовно українців. Переважно негативно до громадян України ставиться група осіб віком від 25 до 34 років. У більшості позитивне ставлення висловлювали старші особи віком від 55 років.

Читати ще: Яку роботу пропонують українцям у Польщі

Експерт ринку праці, засновник Personnel Service Кшиштоф Інґлот пояснив, що на збільшення негативного ставлення до українців може впливати здорожчання життя, а також занепокоєння власним матеріальним становищем поляків, оскільки вони все більше бояться, що український працівник може забрати їхню роботу.

«Ми вважаємо їх більш конкурентоспроможними на ринку праці та стурбовані їхнім впливом на темпи зростання заробітної плати. Однак варто підкреслити, що коли робочі місця забирають, це стосується меншості нашого суспільства. Ми усвідомлюємо, що українці заповнюють прогалини, де важко знайти працівників», – заявив експерт.

Експеримент із резюме

Аналітики Польського економічного інституту провели експеримент: підготували 375 фіктивних резюме українок зі схожими навичками. Згодом ці резюме вони надіслали роботодавцям з різних куточків Польщі. Заявки надсилали і на посади, що вимагають вищої кваліфікації, і на пропозиції роботи на рецепції, кейтерингу або обслуговування клієнтів.

Читати ще: Одна з країн ЄС пропонує повертати біженців до безпечних регіонів України

Частіше до польок відгукувалися працедавці з пропозицією «простої роботи», ніж складної – 27,6% випадків. До українок перетелефонували у 19,5% випадків. У процесах набору на вищі посади різниця була статистично несуттєвою.

За результатами дослідження, з 375 фіктивних резюме відповідь отримали лише 56 «кандидаток», тобто 15%.

Нагадаємо, Польща планує скасувати пільги для українських біженців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 31 Січня 2024 23:22
пам'ятайте просту істину: нас любити ніхто не зобов'язаний. За кордоном ми відбираємо роботу у місцевих, погоджуючись на нижчу оплату праці, тому нелюбов з їх боку нам гарантована.
Анонім до Анонім Показати IP 1 Лютого 2024 09:41
Там де працюють українці поляк працювати не горить бажанням. Тому питання натягнуте, хіба що малокваліфіковані чорнороби/нероби які хочуть дофіга грошей за мінімім роботи маніпулючи що це більше ніхто не зробить крім нас а тут бац і українці роблять і роблять краще/більше/швидше(і їм ще зарплату підкинули).
123 Показати IP 1 Лютого 2024 07:43
то ще нормально, в нас кожен третій поляків не любить. а вони в нас нічого нашого не відбирають (хіба жінок, але ті самі йдуть від задрипанців за кращою долею)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus