USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

День Перемоги у Луцьку: червоні маки та сльози ветеранів

9 Травня 2015 12:36
Велике примирення до Дня Перемоги: у Луцьку разом вшанували пам'ять полеглих воїнів учасники бойових дій Другої світової війни, ветерани ОУН-УПА, учасники АТО, афганці, небайдужі лучани, а також представники різних релігійних конфесій.

Так, вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів до Центрального монументу, що на меморіальному комплексі «Вічна Слава», відбулося сьогодні, 9 травня, о 10 годині у Луцьку.
Урочистий захід відкрив Луцький міський голова Микола Романюк, після чого зазвучав Гімн України.

Присутні під час дійства, усі як один, співали його із гордо піднятою головою та рукою на серці.

Опісля у пам'ять усім тим, хто поклав власне життя у горнило страшної війни, разюча тиша пронизала увесь меморіал. Це у тужливій хвилині мовчання лучани віддали шану загиблим солдатам.

«Цей день потрібно зустрічати з великим трепетом, добрим серцем і добрими надіями. Війна, яка прокотилась всією Україною своїм всезнищуючим катком, принесла разом із собою велику розруху, сльози та смерть українцям. Але, виходячи з цього, український народ піднявся для боротьби з фашистами. І сьогодні ветерани сподіваються, що молоде покоління буде гордо нести попережу себе синьо-жовтий прапор. Я пройшов більше, ніж 2 тисячі кілометрів рідною українською землею. Я сподіваюся, що ми, ті, хто ще залишився живими з тієї війни, виконаємо ті заповіти, що залишили їх вам полеглі під час війни. Я славлю тих людей, які обороняли і захищали Україну від ворогів, які й сьогодні хочуть захопити шматок України. Слава Україні», - звернувся до присутніх учасник бойових дій Другої світової війни Ігор Мисенко.
Після його промови, слово надали ветерану Братства ОУН-УПА, громадській діячці та письменниці Тетяні Барбелюк. Зі сльозами на очах вона звернулася до українських воїнів, бійців, які захищають державний суверенітет на сході:

«Соколи наші, наші орли, коли ви проливаєте там кров, то наші серця обливаються кров’ю. Ми з вами, ми любимо вас, ми благословляємо вас, ми молимось за вас і віримо, що прийде день і ми скажемо, що сьогодні день перемоги українського народу, а не Європи. Ми скажемо, що сьогодні уже немає агресора на теренах нашої землі. Таких як я колись було багато, ми вірили у спільну перемогу. Не всім судилося дожити до цього свята. Я дожила. Велика дяка Богу за те, що бачу прапор синьо-жовтий, за те, що ми є незалежна держава й за те, що я кажу: «Слава Україні!» і чую у відповідь: «Героям Слава!», - зазначила вона.
Наступним до присутніх на заході звернувся учасник АТО, боєць Національної гвардії України, капітан Андрій Сало:

«Сьогодні День Подяки тим людям, які боролися з фашизмом, не шкодуючи власного життя заради щастя майбутніх поколінь. Вони назавжди залишаться в нашій пам’яті і наших серцях. Ми повинні пам’ятати їх подвиг та докласти максимум зусиль для того, щоб на теренах нашої України панував мир. Хочу сказати слова подяки тим ветеранам, які знаходяться тут, разом з нами, побажати їм міцного здоров’я, щастя, оптимізму та активного довголіття. Закликаю молодь завжди виявляти шану і повагу до ветеранів, до покоління, яке пройшло важке випробування. Прислухатися до порад тих, хто пройшов сувору школу війни. Від свого покоління хочу додати: шановні ветерани, ви були, є і будете прикладом для нас. Нас виховували на ваших подвигах, тож продовжимо ваші традиції. Ворога ми переможемо. Вічна пам'ять Героям та Слава Україні», - сказав воїн.
Варто додати, що поряд із червоними маками – символами Дня пам’яті та примирення, на луцькому меморіалі «розквітли» й георгіївські стрічки.
Окрім цього, увагу перхожих до себе привертав чоловік, на грудях якого красувався напис: «Спасибо отцу и дедам за Великую Победу».
«Ви навіщо благородну гвоздику та троянду на бур’ян проміняли? Мак – це символ наркоманів. Відповідно, ви піддались стадному інстинкту, якщо прикрасили ним свій одяг», - наполегливо звернувся він до журналіста.

Однак, чомусь у такий урочистий та, водночас, сумний день, розпочинати полеміку із чоловіком поважного віку зовсім не хотілося…
Цьогоріч День Перемоги зібрав надзвичайно велику кількість лучан
Поважні ветерани
Колектив Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»
Голова спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович
Голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Валентин Марчук та секретар Волинської єпархії УПЦ, протоієрея Миколай Бондарук
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл
Депутат Луцької міської ради, заступник Голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич
Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк (ліворуч) та член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук
Керівник громадської приймальні Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Світлана Синюк та секретар-референт Фонду Олеся Коцовська
і
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
не пацик Показати IP 9 Травня 2015 12:40
а тепер можна поіхати ( шашлики піть )
Анатоль_ до не пацик Показати IP 9 Травня 2015 12:53
Ми з панею Наталею Семенівною також хочемо на шашлики, але немає грошей. Попьємо пива за день примирення!
вацик до не пацик Показати IP 9 Травня 2015 14:50
Дивись на шомпур не напорись і не впийся!:)))
морозюк...с Днем Поб Показати IP 9 Травня 2015 12:43
Не делите вы Победу! Не делите вы Войну! Помяните всех на небе, Душ истерзанных слезу… Кровной каплей слез их жгучих Вся пропитана земля - Смерть и ужас душ ревущих, Стон в аду на костылях… Сколько просто не родилось? Сколько просто не нашлось? Сколько просто разложилось? В сыру землю извелось… Мы по ним сегодня ходим, Память вытерли в дерьме, Вы простите нам, что шкодим… В политической борьбе. Пусть Господь помянет души Тех, кто сгинул, изошел… Пусть земля им станет пуше! Низкий им от нас поклон!
Поэт до морозюк...с Днем Поб Показати IP 9 Травня 2015 16:39
Хоть красиво написали, но вот в римфу не везде...!
морозюк до Поэт Показати IP 9 Травня 2015 18:27
Может быть...не судите строго...но получилось вот так...
мій дід Показати IP 9 Травня 2015 12:55
був добитий заградвійсками а бандери які через 69 років захопили владу знущаются над ветеранами вот і сльози
пам'ять Показати IP 9 Травня 2015 14:50
"розквіли" стрічки... Дайте діду-ветерану спокій і не робіть сенсацій!!! Він один там такий був, а ви... ?!!! Слів на вас немає!!! Зі святом вас ветерани!!!
Галя до пам'ять Показати IP 9 Травня 2015 17:56
Ай ви драматизуєте, ніхто ж на нього нічого не каже. То старша людина, він війну пройшов. Хай собі буде зі стрічкою. От грузин у футолці наглий, до людей на дорозі чіплявся. Й то не страшно, бо один у полі не воїн.
Степан іванович Показати IP 9 Травня 2015 16:03
Якщо в когось інші погляди -це не біда ...Це не ворог. Коли бути підлим, чи незаконопослушним - це біда. Якщо я комусь не роблю добра, то стараюся не робити і зла. Бажаю всім миру і любові.
Вадюсік Показати IP 9 Травня 2015 17:22
А шо то Сашка Курилюк з фондом ІП "НВ" квіти кладе? пристроїли вже в себе?
Вадюсік Показати IP 9 Травня 2015 17:23
Сорі, опечатка фонд ІП "НЛ")))))
пр Показати IP 9 Травня 2015 17:28
Товстенюк Новый мер! УРАААААААААААААААААААА
До Вадюсіка Показати IP 9 Травня 2015 17:30
Да пішов Курилюк служити ні вибачте прислужувати .
Комсомол Показати IP 9 Травня 2015 18:06
коментар було видалено
Виталий Показати IP 9 Травня 2015 18:42
Хочу поднять бокал за тех, кто Родине служил Великую войну прошел, за павших и живых. За тех, которых матери и жены ждут За неизвестных тех солдат Домой их похоронки не пришли, Солдаты под березами лежат. За тех ребят, которые в атаку шли, Бесстрашно телом закрывая дзот, За тех, кто жизни не жалел За Родину, за свой народ. За тех, кто служит и служил Кто гимнастерку потом пропитал За тех, кто в небе "мессеров" косил, В горящем танке погибал За штрафников, которые на мины шли Осознавая,что их ждет И никогда нам не забыть победный 45 год ------------------------------------------------------------ Не довелось мне воевать, я в "мирное" служил Но с гордостью Гвардейский знак на кителе носил!
Любовь до Виталий Показати IP 9 Травня 2015 20:55
Спасибо!
Водій Показати IP 9 Травня 2015 20:53
Імена клерків фонду Палиці оприлюднили, А де імена ветеранів ВВВ? Кого повинні знати лучани? Хто захищав Батьківщину?. Які заслуги вони мають в період війни 1939-1945 року?
Лора Показати IP 9 Травня 2015 23:10
Дякувати Богу, що Гуньчик був без Гальки про......тки!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus