USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

До хат – по кризі: як ковельський священник добирався до вірян, щоб освятити домівки

11 Січня 2024 08:09
Від будинку до будинку – по замерзлій воді. Священник із Ковеля Іван Оринчак поділився, як добирався до парафіян. Під кригою було неглибоко, але під ногами добряче тріскотіло.

Погода вносить свої корективи і в плани священнослужителів. Шлях по кризі долав настоятель храму Апостола Андрія Першозваного, щоб відвідати вірян та окропити їхні домівки освяченою водою. Кадрами з мандрівки він поділився у Facebook, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

Панотець розповів, що така незвична дорога утворилася в одному з житлових масивів Ковеля, де через теплу грудневу погоду й низину добряче підтопило житлову забудову.

Неглибока, але льодова річка не стала перешкодою для священника, хоч під ногами добряче тріскотіло. Через це й потрапив у будинки вірян із запізненням. Живуть парафіяни далеко один від одного, а провідувати їх та окроплювати їхні домівки в час Богоявлення – добра і давня традиція.

«Поспілкуватися, що турбує, бо не завжди в храмі може людина відкритися, розказати свою історію. Тобто люди діляться: хтось чимось хвалиться, хтось на когось жаліється. Але здебільшого ти бачиш, як живе твоя парафіяльна сім'я», – розповів настоятель храму Апостола Андрія Першозваного в Ковелі Іван Оринчак.
Читати ще: У Луцьку митрополит Михаїл освятив воду

Панотець наголосив, що ця дорога варта тих емоцій, які отримують і віряни, і священник під час спілкування.

«Це необхідність. Тому що хтось хворіє, хтось десь поїхав-приїхав, хтось хоче просто показати фотокарточки, як він був молодий. Він же в храм не принесе свій альбом, а так ти прийшов. Особливо старенькі люди. Вони радіють із цього. Показали, які вони були колись красиві й молоді. Зараз просто красиві», – сказав священник Іван Оринчак.

Душпастирські відвідини чи візит священика до своїх парафіян із благословенням йорданською водою – давній звичай церкви. Такі відвідини відбуваються в період від Богоявлення Господнього, з 6 січня за новим календарем і аж до Стрітення Господнього, яке відзначають 2 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да Показати IP 11 Січня 2024 11:42
Душпастирс...це да

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus