USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

До роботи залучили депутатів: для дітей заклали яблуневий сад біля Луцька. Фото

9 Квітня 2024 17:44
На території центру комплексної реабілітації «Фенікс», що в селі Жабка біля Луцька, заклали яблуневий і грушевий сад. Понад 100 деревець висадили депутати Волинської обласної ради, працівники центру та діти, які оздоровлюються в цьому закладі.

Як розповіла генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне обʼєднання захисту материнства і дитинства», депутатка Волинської обласної ради Ірина Горавська, попередньо на цій локації був старий садок. Дерева там росли десятки років, вони вже були хворі, аварійні та не давали плодів.

«Раніше ми завжди збирали яблука в цьому садку, зберігали їх у сховищі, варили компоти діткам. Тому вирішили викорчувати аварійні дерева, оздоровити та удобрити ґрунт, щоб закласти новий сад, який тішитиме наших дітей багато років. Так збіглося, що сьогодні – міжнародний День добрих справ. І нині ми насправді робимо дуже добру справу – закладаємо садок для наших діток. Я сподіваюся, що не один десяток років цей садок буде давати плоди, які споживатимуть наші дітки, що проходять оздоровлення в центрі комплексної реабілітації «Фенікс», – наголосила Ірина Горавська.
Вона зауважила, що колектив центру мріє добудувати реабілітаційний корпус: «Уже є проєкт, проведено експертизу. Обіцяють виділити кошти з державного бюджету. Мріємо зробити для наших дітей потужний реабілітаційний центр. Нині місць не вистачає. Черга розписана вже на все літо. Діти ж потребують уваги, любові та фахової реабілітації».
Читати ще: Ерготерапія, іпотерапія та людяні фахівці: як на Волині працює центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю

Депутат обласної ради Юрій Ройко провів для присутніх майстерклас із висадки дерев.

«Попередньо ми розбили ями та розробили схему посадки. Нині закладаємо плодовий сад. Тут будуть рости понад 100 дерев, зокрема 30 груш і більш як 70 яблунь. Це дерева літніх, осінніх і зимових сортів. Ми розраховуємо, що сад тут ростиме та плодоноситиме десятки років. Найголовніше – тут ростимуть наші, волинські сорти яблук і груш», – сказав він.
Ірина Горавська додала, що колектив центру комплексної реабілітації «Фенікс» планує незабаром оголосити конкурс на найкращу назву для висадженого саду.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вердикт Показати IP 9 Квітня 2024 18:56
Нівроку такі депутати ! Не видно по них, шо недоїдають чи бідують - футболки по швах аж тріщать !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus