USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.10

До вихованців Луцького навчально-реабілітаційного центру завітав святий Миколай із подарунками

7 Грудня 2023 10:14
У Луцькому навчально-реабілітаційному центрі (НРЦ) вчора відбулося потрійне свято. 6 грудня заклад відзначив день Святого Миколая, День Збройних сил України та 20-ту річницю свого створення.

На урочисте святкування з нагоди цих подій до НРЦ завітали Луцький міський голова Ігор Поліщук та директор департаменту освіти Віталій Бондар, інформують у міськраді.

Міський голова привітав дітей із днем Миколая Чудотворця і нагадав їм, що цей святий є покровителем нашого міста. Ігор Поліщук також звернуся до персоналу навчального-реабілітаційного центру з привітанням з нагоди ювілею закладу та Дня Збройних сил України.
Читати ще: «Миколай пам’ятає про всіх»: у Луцьку 268 діток з інвалідністю отримали адресні подарунки

Очільник громади подякував захисникам України за можливість відносно спокійно жити і працювати в нашій громаді, надавати освітні послуги та побажав якнайшвидшого закінчення війни. Колективу НРЦ міський голова висловив вдячність за роботу і побажання подальших професійних успіхів.

Вихованці центру порадували гостей музичними номерами, які підготували разом із вихователями та педагогами. Святкову атмосферу в залі створила поява Святого Миколая та спільне виконання з ним колядки. На завершення урочистості Ігор Поліщук особисто вручив солодощі всім вихованцям навчально-реабілітаційного центру.
Читати ще: У Луцьку дітям із синдромом Дауна влаштували спортивне свято з подарунками. Фото

Луцький НРЦ було створено у 2003 році як багатопрофільний навчальний заклад. Освітні послуги у ньому отримують 265 вихованців, серед яких діти з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату чи мовленнєвими вадами в поєднанні з інтелектуальними порушеннями.

Колектив закладу складається з 76 вчителів і 26 працівників обслуговуючого персоналу. За словами директора центру Лесі Волинець, основними досягненням установи за два десятиліття діяльності є підвищення фахового рівня педагогів та покращення матеріальної бази.

«У центрі обладнані всі корекційні кабінети: логопеда, тифлопедагога, дефектологів. Облаштовано сенсорну кімнату, кабінет ерготерапії, кабінет фізіотерапевтичних процедур. Вчителі центру постійно підвищують свою кваліфікацію, тому що для роботи з нашими вихованцями потрібна належна підготовка і знання методик», – розповіла Леся Волинець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus