USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькому музею подарували колекцію листів родичів Агатангела Кримського

31 Липня 2022 06:00
До Дня української державності Музей історії Луцького братства отримав від історика, краєзнавця й музейника Володимира Хоменка понад 30 листів родичів вченого Агатангела Кримського.

Про це повідомили у музеї історії Луцького братства.

«Свого часу Володимир Михайлович зробив надзвичайно багато для збереження пам’яті про академіка Кримського. А тепер він люб’язно передав музею листи родичів вченого – прийомного сина Миколи Кримського та племінниці Наталії Іванець, його учнів і колег Всеволода Ганцова, Павла Попова, Павла Лазєєва. Листування 1970-90х рр. дозволило Володимиру Михайловичу дослідити багато цікавого про А. Кримського і його оточення. Тепер і ми маємо можливість поринути у ці спогади. Кожен на своєму місці продовжуємо працювати, наближаємо Перемогу і робимо свій вклад у розбудову нашої держави», – йдеться у повідомленні.

Довідка

Агатангел Кримський — український історик, сходознавець, мовознавець, вчений, орієнталіст, письменник і перекладач, поліглот, один з організаторів Академії наук України (1918). Походив із кримськотатарського роду, що прийняв православ'я. Жертва сталінського терору.

Народився у січні 1871 року в місті Володимирі-Волинському, нині місто Володимир, у родині етнічного кримського татарина з білоруським корінням, вчителя історії та географії Юхима Степановича Кримського й польки з відомого польсько-литовського роду Аделаїди Матвіївни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus