USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Міфи та реальність мікрокредитування: розвінчування поширених упереджень*

30 Листопада 2023 13:20
Мікрокредитування стало невіддільною частиною сучасного фінансового ринку, надаючи багатьом людям можливість швидко отримати гроші для вирішення термінових потреб. Однак навколо цього виду кредитування існують численні міфи.

Міф #1: Мікрокредити завжди мають захмарно високі проценти

Часто можна почути таке, що мікрокредити — це вкрай невигідна угода через великі процентні ставки. Відсоткові ставки насправді можуть бути вищими за стандартні банківські кредити, але існують причини для цього:

• короткий термін погашення;

• вищий ризик для кредитора;

• невеликі суми позик.

Втім, деякі компанії пропонують досить конкурентоспроможні ставки, тому завжди варто досліджувати ринок, перш ніж приймати остаточне рішення.

Міф #2: Мікрокредити — це пастка для боржників

Багато хто вважає, що мікрокредити створені, щоб затягнути людей у боргову яму. Однак якщо користуватися ними розумно, вони можуть стати дуже корисним інструментом. Зокрема, їх можна використовувати для термінових витрат, коли ви знаєте, що зможете повернути гроші у встановлені терміни.

Міф #3: Мікрокредити призначені тільки для людей з поганою кредитною історією

Іноді говорять, що лише ті, у кого є проблеми з кредитною історією, звертаються за мікрокредитами. Однак це не зовсім так. Багато хто звертається за швидкою позикою, оскільки це швидкий і простий спосіб отримання грошей. Водночас для тих, хто шукає кредити з поганою кредитною історією, мікрокредити можуть стати найкращим або навіть єдиним варіантом.

Міф #4: Отримання мікрокредиту — це складний процес із багатьма перевірками

На відміну від банківських кредитів, мікрокредити часто пропонують менш обтяжливий процес перевірки й можуть бути отримані навіть без додаткових перевірок кредитної історії.
Реальність мікрокредитування

Мікрокредити — це засіб короткострокового фінансування. І як у будь-якому іншому фінансовому інструменті, ключем є відповідальне ставлення.

Рекомендації для відповідального використання мікрокредитів:

1. Дуже уважно вивчайте умови договору.

2. Реально оцінюйте свої фінансові можливості.

3. Намагайтеся не брати кредитів на довгий термін.

Мікрокредити можуть бути корисними за правильного використання. Головне — це завжди підходити до них свідомо та відповідально. Завжди варто розуміти реальність ситуації, замість сліпого слідування міфам.

* Матеріал розміщено на правах реклами. Редакція не відповідає за фінансові операції, здійснені третіми особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus