USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Моделінг дозволив лучанці пізнати світ і реалізувати свій потенціал

19 Червня 2016 18:00
Марії Бондар нині 22 роки. Коли ми говорили, співрозмовниця зустрічала кінець дня в столиці Японії – неймовірному Токіо. Ця дівчина встигла здобути вищу освіту менеджера з туризму, побувати у 15 країнах, стати професійною моделлю. До того ж, ось уже три роки вона – менеджер модельного агентства (букер). Марія допомагає іншим моделям реалізувати себе у цій цікавій та незвичній професії.

Про це йдеться на сторінках щотижневої газети Волинські Новини (№ 20).

– Коли мені було 17 років, я прийшла на кастинг, який організувала модельна агенція Марини Занюк, що зараз має міжнародну назву MZM Models, щоб обрати дівчат на безплатне навчання. Напередодні розмістила своє фото в їхній групі «ВКонтакті» і мене обрали. Нікому про рішення спробувати себе у цій справі не розповідала. А коли мене запитали, чого я хочу, то чітко сказала: працювати моделлю.

Попри таку рішучість, перший кастинг підкинув для Марії сюр­приз – її параметри не відповідали потрібним, довелося стати більш стрункою, змінювати свої харчові звички. Зусилля себе виправдали, і вже за півроку навчання у модельній школі дівчині порадили готувати своїх батьків до приголомшливої новини – донька їде до Китаю за контрактом з модельним агентством.

– Це була моя перша угода про роботу за кордоном. Нині на рахунку вже 12 контрактів, які зазвичай укладають на два-три місяці. Тоді у Китай я поїхала на літо, і переконувати батьків, що все безпечно та легально, справді довелося півроку. У нашій професії чимало стереотипів, один із них – що модельні агентства відправляють дівчат бозна-куди. Але я маю контраргумент: дівчата повертаються в ті ж агентства по кілька разів, а це свідчить про те, що їм там цікаво, безпечно й комфортно. Перевага нашої команди – те, що ми багато подорожуємо і маємо найактуальніші дані про агентства з усього світу.

Поїздка в Піднебесну, зізнається модель, змінила її та шокувала. Китай був зовсім іншим світом. Їжа, побут, ментальність – усе інше. А люди постійно звертають увагу на гарних високих на зріст іноземок із білою шкірою.

– Як тінейджер-максималіст я хотіла там залишитися, вивчити мову. Тоді думала, що Шанхай – це найкраще місто у світі, хоча до того ніде більше й не бувала.

Відтоді наша співрозмовниця працювала моделлю у різних країнах Азії та Європи. При цьому встигла і вищу освіту здобути, і мати особисте життя, розвиватися як особистість та професіонал.
А три роки тому Марія почала працювати також як букер, тобто менеджер, який співпрацює з міжнародними агентствами та допомагає моделям шукати контракти за кордоном. Розповідає, що вимоги різних столиць моди відрізняються. Наприклад, у Європі чи США агентства потребують дівчат зі зростом не меншим, аніж 175 см. У цій вимозі вони не поступляться. А от у країнах Азії більш лояльні.

– Для європейців кожен сантиметр має значення. Навіть з ідеальними параметрами та красивим обличчям при зрості менш як 175 см шанси працювати в Мілані та Парижі – мінімальні. Кожна галузь бізнесу має свої вимоги, і моделінг – не виняток, – констатує Марія.

Загалом цінують класичні риси обличчя, струнке тіло. Відомий стандарт «90-60-90» залишився у дев’яностих і на зміну йому при­йшов як мінімум на два сантиметри менший. Волосся має бути доглянутим, не обов’язково довгим, натурального кольору, шкіра – здоровою, без татуювань, пірсингу та засмаги. Хоча й цікаві в моделінгу дівчата з родзинкою, наприклад, щербинкою між зубами, яскравими веснянками.

Саме тому перед тим, як іти у цей бізнес, Марія Бондар радить дівчатам передусім звірити свої параметри з вимогами будь-якого світового агентства. На жаль, перспективи зробити кар’єру моделі зі зростом, меншим за 170 см, близькі до нуля.

Українці люблять вживати поняття «фотомодель», але його не існує. Модель мусить бути універсальною – працювати на камеру для журналів, каталогів, дефілювати на подіумі, а також втілювати найрізноманітніші образи, констатує менеджер агентства MZM Models.

Загалом українки завжди мають великі шанси, оскільки у нас красива нація.

Початківцям радять знайти професіоналів, які допоможуть розвинути потенціал. Не бійтеся інвестувати гроші у свою кар’єру – зробіть професійне гарне портфоліо, адже кількість і якість фото – основний показник професійності моделі, пояснює Марія Бондар. Деякі дівчата бояться витрачати на це кошти.

– Вимог багато. Будь-яке агентство, яке планує запросити модель з України до себе, хоче знати, що запрошує професіонала з відповідними навичками та параметрами. Наприклад, за збільшення ваги можуть бути фінансові санкції. Агентство-професіонал хоче й модель-професіонала, яка буде слідкувати за своєю зовнішністю.
Однак зовнішність – не єдиний важливий фактор. Уміння поводитися та знання англійської мови – надзвичайно важливі. Без цього не вдасться порозумітися з роботодавцем. Здатність тримати себе в руках, бути ввічливою, доброзичливою, стресостійкою інколи навіть прописують в умовах контрактів. Дівчата зі складним характером та вибриками працедавцям не цікаві.

– Англійську мову знати необхідно. Ми не відправляємо дівчат без знання, бо це надто великий ризик. Нині є безліч можливостей безплатно покращувати свою англійську завдяки інтернету. Доки чекаєш у черзі, їдеш в дорозі – ось час для самовдосконалення, – радить Марія.

Дівчата-моделі живуть у квартирах, які їм орендують. Зазвичай по кілька в одному помешканні. Попри конкуренцію, живуть дружно та одна одній палиці в колеса не встромляють. Робочі дні насичені: кастинги, фотосесії, ділові зустрічі, але вистачає часу на спорт, відпочинок та насолоду прекрасною Японією.

Марія неодноразово згадує, що її професія не просто дала шанс працювати, а й подорожувати, пізнавати світ та людей. Країна, в якій вона зараз живе, зачарувала неймовірно.

– У Токіо я готова залишитися жити. Надзвичайно комфортна країна, де все створено для людей. І створено з розумом! Нині я вивчаю японську, хоча тут добре знають англійську мову. Японці надзвичайно ввічливі, виховані, толерантні, працелюбні та чесні. Також з-поміж інших країн їх вирізняє те, що їм не властиво пліткувати. Звички, традиції японців варті того, аби їх перейняти.

Тетяна ГРІШИНА, фото з особистого архіву. Луцьк-Токіо
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus