USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Мовний скандал: у McDonald's не надаватимуть послуги російською, у соцмережі – дискусія

16 Червня 2020 20:03
У мережі розгорілася дискусія через те, що McDonald’s не обслуговує клієнтів російською мовою – в їхньому онлайн-сервісі замовлень є лише українська та англійська. В компанії наголошують, що основною мовою спілкування для них в Україні є українська.

Про це повідомляє УНІАН.

«Відповідно до законодавства про мову, у компанії МакДональдз в Україні основною мовою комунікації є українська. Державною мовою ведеться вся офіційна документація, здійснюється рекламна комунікація, спілкування у соціальних мережах, наведена інформація на сайті та в куточку споживача», – уточнили у пресслужбі.

Крім того, у компанії пояснили, що «українська мова є пріоритетною і в спілкуванні з відвідувачами. Проте працівники готові перейти на російську мову, якщо їх про це попросять». Клієнтам порадили звертатися до експертів з гостинності в ресторанах у випадку виникнення додаткових запитань щодо замовлення на терміналі самообслуговування. Така позиція викликала жваву дискусію у соцмережі. Хтось називає це дискримінацією, інші влаштували флешмоб з подяками.

Користувачі Facebook і Twitter активно вітають позицію адміністрації McDonald's і сміються над тими, у кого вона викликала невдоволення: «Наскільки пам'ятаю, у всі часи McDonald's був чи не першим місцем, де ти міг гарантовано почути українську мову в сервісі»; «McDonald's опинився в центрі мовного скандалу! Вони посміли в Україні надавати послуги українською!»
«Дякую що залишили лише державну та міжнародну мови», Дякую за Україну мову. Вона в нас державна і добре, що єдина, яка має такий статус. Все буде Україна!», «Говорю, пишу в основном на русском, так уж сложилось исторически. Но всегда буду за українську мову в усiх галузях в Українi. Так і має бути! Дякую», «Доведеться підтримати МакДональдс копійкою за правильну позицію. Що там новенького і літнього в Лавині? Уже їду».

«Это что за геноцид русскоязычного населения? Вы уверены, что это увеличит ваши продажи в Украине? Лично я говорю – прощай, Мак!», «Тут Вы не правы, половина населения разговаривает на русском языке! В штатах, в тех районах, где преобладает испаноговарящие, везде присутствует испанский язык, где арабы – там арабский, китайцы – там китайский, и так далее!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Клава Показати IP 16 Червня 2020 21:20
А як же 50% українців які розмовляють російською ??? Треба терміново відміняти мовний закон... А люди між собою завжди домовляться . А нелюди будуть створювати подібні провокації і дали валити державу на шматки !!!
євген ділдо Показати IP 16 Червня 2020 22:35
Буду заходити, замовляти мовчки пальцем тицяючи, а потом на чистом русском языке начну говорить об оплате! Если мальчик - девочка не поймёт, то пусть само и жрёт!!!
Виборець до євген ділдо Показати IP 17 Червня 2020 08:56
Не прикидайся тупим. Вчи українську. Якщо щелепа руськоговоряща, тоді на ПМЖ в Рашу.
Просто я Показати IP 16 Червня 2020 23:37
Як це все не правильно . Це щоб один на одного знову ми писали . Нічого все буде добре і буде мир Славани.
Ігор Показати IP 16 Червня 2020 23:51
А вчити мову країни в якій живете мізків не хватає?
Анонім Показати IP 17 Червня 2020 08:49
Чому я не можу отримувати послуги у Водафон-Україна українською? Чому сайт Водафон-Україна не український, не англійський, а саме російський? Чому у своїй державі я маю виборювати своє право отримувати послуги державною мовою? МакДональдс - ви молодці))))))) Так і треба
Гоцул до Анонім Показати IP 17 Червня 2020 12:53
Трошки ж можна потиснутися, Україна багатонаціональна та багатоконфесійна країна. Треба ж мати взаємоповагу...
лучанин Показати IP 17 Червня 2020 12:54
Скандал коли про це пишуть і розганяють у ЗМІ, для чого ?! Кожен має право на думку, але це не означає, що на це комусь не начхати! Є держава - є державна мова, а ви хоч на латині говоріть! Росіян по світу чимало наплодилось, та мало хто в інших каїнах так відстоює їх права!!!!!!!!
Ros Satana Показати IP 17 Червня 2020 16:16
Чому ніхто не згадує, шо це був мій експеримент? https://www.facebook.com/satana.ros/posts/3011312272323021
patriot Показати IP 18 Червня 2020 09:04
Молодці МАки, так тримати, щоб всі так робили, може б кацапогаварящіє трохи б поприкривали б свої пащеки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus