USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На території лікарні на Волині в автівці жив росіянин, який воював за Україну: він не може отримати посвідки на проживання

19 Березня 2024 13:05
На території лікарні на Волині місяць проживав громадянин Росії, який воював у складі легіону «Свобода Росії». Він звільнився за станом здоров’я та не може отримати посвідку на проживання чи громадянство України.

Відповідний депутатський запит під час позачергової сесії Волинської обласної ради озвучив депутат Віктор Дудечко.

Він звернувся до очільника Управління Державної міграційної служби у Волинської області Івана Войцешука. З його слів, після демобілізації з легіону «Свобода Росії» громадянин Росії Андрій Кузнєцов майже місяць прожив у власному автомобілі на території Локачинської районної лікарні. Росіянин демобілізований з лав ЗСУ за станом здоров’я. Він не може отримати посвідки проживання та громадянства України. Нині його прихистила релігійна громада.

«Він воював за інтереси України, а нині не може отримати посвідки на проживання. Людина перебуває у стані відчаю. Україні він виявився непотрібний. Колив він звертається з документами у військкомат, а в нього закінчився термін паспорта, йому наші чиновники рекомендують поїхати в Росію та поновити паспорт. Нині його сім’ю, яка залишилася у Росії, просто цькують, дочка не може продовжити навчання, бо її вигнали зі школи. Лікуватися він не може, працевлаштуватися не може, соціальних виплат він отримати не може. Взагалі нічого не може», – зауважив Віктор Дудечко.

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад закликав підтримати запит колеги.

«Таких випадків дійсно багато. Тому потрібно передбачити особливий статус для таких осіб, адже вони воювали за інтереси України», – резюмував голова облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коментатор Показати IP 19 Березня 2024 13:36
Той випадок ,коли соромно за Украіну і іі владу!!!
Стас Показати IP 19 Березня 2024 17:06
Хто так знущається з захисників треба відправляти на фронт, або звільняти з роботи, Це ждуни при владі, які знищують Україну.
Игорь Показати IP 25 Березня 2024 15:19
Хлопцам которые готовы отдать свою жизнь за свободу и мир нужно помогать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus