USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Обрання секретаря, «суддя Вусенко», поліція та зниклі ключі: драматична сесія міськради у фото

22 Березня 2017 12:45
Фанатична жага до влади екс-секретаря міськради, жарти про «суддю Вусенко» та побілку дерев замість засідання, обрання нового секретаря, поліція в будівлі міськради та зниклі ключі від важливого кабінету: чергова сесія міськради, що затягнулася до 8-ї години вечора, виявилася драматичною, але результативною.

Чергова спроба скликати повноцінну чергову сесію міськради цього разу була вдалою. Втім, не обійшлося без драматичних перипетій.

Вже на початку робочого дня спостерігалася незвична пунктуальність депутатів. Вже о 9.30, за півгодини до початку засідання, в залі зібралося чимало обранців громади міста. Як виявилося, депутати встигли провести засідання земельної комісії, що винесла на розгляд сесії драматичне питання про обрання секретаря міськради.

Розпочав сесію цього разу депутат Борис Смаль, якому доручили виконати цю функцію 22 депутати міськради. Надалі головуючим став, як і під час попереднього засідання, Григорій Пустовіт.


З перших виступів депутатів стало зрозуміло, що не всі налаштовані на конструктивну роботу і ухвалення рішень, важливих для життєдіяльності міста та добробуту лучан – політичні амбіції у представників деяких фракцій мали перевагу над здоровим глуздом. Так, заступник голови фракції «Солідарність» Артем Запотоцький оголосив, що подав до суду позов визнати нечинним рішення про дострокове припинення повноважень секретаря міськради Юлії Вусенко. Тож фракція «Солідарність» вирішила не брати участі в подальшій роботі сесії, бо всі рішення, мовляв, можуть бути нелегітимними, що призведе до колапсу.

Невдовзі після початку засідання до зали прибула Юлія Вусенко, яку нещодавно більшість депутатів міськради таємним голосуванням зняла з посади секретаря ради.

Зачитавши текст з папірця, вона повідомила, що не лише подала позов до суду, а й поскаржилась в Адміністрацію Президента, Генеральну Прокуратуру, прокуратуру області з проханням дати правову оцінку діям депутатів міськради. Крім того, вона повідомила, що подала заяву в Нацполіцію на дії Григорія Пустовіта під час позачергової сесії, і зараз відбувається досудове розслідування. На її думку, всі рішення, які депутати ухвалюватимуть у рамках цієї сесії – будуть нелегітимні, тож її фракція не братиме участь в голосуваннях на сесії. Юлія Вусенко стверджувала, що рішення суду буде саме таким, як вона сказала.


«Ви маєте повне право на власне бачення і трактування, і кожен має право на помилку. Ви дуже блискуче цим правом скористалися», - зауважив на це головуючий Григорій Пустовіт.

Оскільки дехто з депутатів знову спекулював тим, що міськрада начебто не бажає визнавати факт смерті міського голови Миколи Романюка, головуючий зазначив, що питання про «визнання факту смерті міського голови не існує в природі, і депутати, якби й хотіли, не проголосують за подібний проект рішення».


Депутати Ігор Поліщук та Микита Рабан заперечили твердження Юлії Вусенко про те, що сесія нелегітимна. Зокрема, зі слів Ігоря Поліщука, аналогічні ситуації були в іншій міській раді і головуючий мав право підписувати рішення про дострокове припинення повноважень секретаря. Депутат Євгеній Ткачук нагадав, що життєво важливі питання мали розглядатися на 20 сесії, але на той час секретар підписала розпорядження про скликання позачергової сесії, чим сама ввела в колапс роботу міськради.

«Ви сказали, що «Буде рішення таке, як я сказала». Але я не чув, що є така суддя Юлія Вусенко», - додав депутат.

Зрештою, депутати внесли до порядку денного питання про обрання нового секретаря ради. Юлія Вусенко знову намагалася піддати сумніву законність такого рішення і закликала колег «схаменутися». Невелика кількість активістів, які перебували у залі засідань на підтримку Вусенко, цього разу поводилися значно спокійніше – обійшлося без звичних несамовитих вигуків «ганьба» чи образ на адресу депутатів.


Принципово не брати участі в таємному голосуванні з обрання секретаря міськради вирішили фракції «Самопоміч» та ВО «Свобода». Не голосували також депутати «Народного контролю», а позафракційний Микола Яручик оголосив, що «йде білити дерева», про що відзвітується у фейсбуці, замість того, аби вирішувати питання життєдіяльності міста. Депутат запевнив, що співпрацюватиме з будь-якою владою, але на правах партнера і готовий «піти на каву і на все, що треба» з будь-ким з колег. Після низки політичних демаршів у міськраді все ж приступили до голосування. Хвилюючись, депутат Микола Дендіберін навіть перехрестив скриньку для голосування, вкидаючи бюлетень.


За результатами голосування, 23 депутати віддали голоси на підтримку Ігоря Поліщука. Головуючий Григорій Пустовіт, вітаючи колегу з обранням на відповідальну посаду, зауважив, що ніколи місто не переживало таких політичних баталій і зараз всі побачили фанатичну жагу до влади, коли попередня секретар не хотіла програвати, але, мовляв, закон є закон. Він побажав Ігорю Поліщуку виправдати довіру депутатів та громади і достойно керувати міськрадою

Своєю чергою, депутат Олександр Кравченко пропонував доручити керівнику відділу кадрової роботи та нагород Вірі Гудимі звільнити з займаної посади секретаря міськради Юлію Вусенко, та видати їй на руки трудову книжку, «щоб закінчити перипетії і людина могла собі шукати роботу».


З обранням секретаря не погодилися дехто з заступників міського голови: свої проекти рішень просили зняти з розгляду «нелегітимної» сесії Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця.

Нарешті депутати все ж приступили до розгляду понад сотні питань щодо економічного життя міста. Заслухали також звіти очільника міської поліції та прокурора.

«Під час попередньої сесії мені наказали голосувати по одному питанню не так, як я хотів. Накази я виконував, коли проходив службу в Збройних Силах України, а зараз виконувати накази не збираюся», - заявив депутат Аркадій Соломатін, коментуючи виключення членів фракції Радикальної партії Олега Ляшка у міськраді з партії. Він відзначив, що насправді ніколи не належав до партії і готовий надалі працювати у міськраді на користь своїх виборців.


Оскільки новообраний секретар міськради Ігор Поліщук не зміг потрапити в кабінет і отримати печатку секретаря, а Юлія Вусенко не відповідала на його телефонні дзвінки, він дав протокольне доручення працівникам секретаріату викликати поліцію, щоб працівники господарського відділу в їх присутності відчинили кабінет секретаря, а працівники секретаріату оглянули кабінет на предмет наявності печатки і опечатали кабінет.

Після прибуття поліцейських начальник господарського відділу Луцької міськради Анатолій Махецький запевнив, що в міській раді немає жодного з двох ключів від кабінету секретаря. Один зберігався у Юлії Вусенко, а інший у приймальні для доступу прибиральниці у кабінет. Зі слів працівника міськради, ключів від цього кабінету, в раді немає з четверга минулого тижня. До слова, до кабінету підійшов і перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Зі слів депутатів, він напередодні розмовляв з Юлією Вусенко, мовляв, ті бачили її ім’я на екрані телефону. Та сам Тарас Яковлев це заперечував.


Цікаво, що перший заступник міського голови відмовився виконувати рішення міськради та надати доступ до кабінету секретаря.

«Я не маю права заходити в службовий кабінет секретаря. До побачення! Не буду виконувати це рішення», - сказав він, виходячи з зали засідань.


Депутати продовжили розгляд питань, майже без дискусій ухваливши понад сотню проектів рішень. Цікаво, що після того, як Юлія Вусенко покинула залу засідань, раптово втратили інтерес до сесії і активісти, які прибули на її підтримку.

Запити цього разу вирішили не оголошувати, а роботу сесії завершили до 8-ї години вечора.

Наприкінці засідання низка депутатів оголосили свою оцінку подій драматичного дня. Так, Олександр Кравченко зауважив, що не розуміє, як перший заступник міського голови ставиться до депутатського корпусу і чим він займається.

«Тарас Володимирович, якщо Ви мене чуєте і дивитеся пряму трансляцію, прийдіть і відзвітуйте, що Ви робили цілий день, Ви ж отримуєте за це зарплату», - звернувся депутат до відсутнього посадовця.

«Думаю, Ваше питання було риторичне», - зауважив секретар міськради Ігор Поліщук.

Депутат Орися Залевська зазначила, що під час попередніх засідань член фракції «Самопоміч» Микола Собуцький озвучував думку про те, що деякі депутати «кишенькові» і «отримують зарплату». Вона вимагала надати документи, які підтвердили б слова депутата, або ж публічно попросити вибачення.

Євгеній Ткачук повідомив про неперевірену інформацію про фури зі сміттям, які приїздять зі Львова на Волинь. Депутат просив вирішити це питання в законному руслі, адже діє рішення міськради, що забороняє прийом сміття з інших областей.

Після оголошення цих заяв сесія, під час якої розглянули усі питання порядку денного, завершила роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Орися Харитонюк Показати IP 22 Березня 2017 13:06
яка ця Мар"яна Сорочук хв*ра на голову, не те що я - просто й*бн*та моч*лка Пащенка
123 Показати IP 22 Березня 2017 13:19
В нашем балагане любят собираться жулики, бандиты, воры всех мастей...
1234 Показати IP 22 Березня 2017 13:35
Респект фотографу за фото №7 Климчук +
Анонім до 1234 Показати IP 22 Березня 2017 14:54
a шо за клоуни на гальорцi
Вадим Рудницький Показати IP 22 Березня 2017 13:36
коментар було видалено
лучанин Показати IP 22 Березня 2017 13:45
Не зрозуміло, чому Романюка нема, а його помічники залишились в міськраді?
луцьк Показати IP 22 Березня 2017 14:12
"Оскільки дехто з депутатів знову спекулював тим, що міськрада начебто не бажає визнавати факт смерті міського голови Миколи Романюка, головуючий зазначив, що питання про «визнання факту смерті міського голови не існує в природі, і депутати, якби й хотіли, не проголосують за подібний проект рішення" Лучани ,це як розуміти ? Хто це може пояснити ,це людина померла ,все місто прощалося а вони не побачили? Цинічність вражає, але вибори все поправлять,
Луцьк до луцьк Показати IP 22 Березня 2017 14:49
Смерть Єремеєва визнали через рік ........
лучанин Показати IP 22 Березня 2017 14:18
коментар було видалено
ВАся Показати IP 22 Березня 2017 14:38
Зараз в міській раді таке робиться і вся влада вищестояща Гройсман Парубй Порошенко що на це начхали? Мали би приїхати і розрулити ситуацію а не давати вказівки зверху
Лом Показати IP 22 Березня 2017 15:14
Мені стидно за тих хто обирав взагалі цих б*ранів, хоча взагалі в вмбори невірю
Анонім Показати IP 22 Березня 2017 15:34
Всіх зібрати і відправити білити дерева разом з Миколою Яручиком, хоч толк якийсь буде.
ВАСЯ Показати IP 22 Березня 2017 15:45
Ох і комедія та міська рада. вона хоч щось для людей зараз робить? Чи тільки своє рішають?
Лана Показати IP 22 Березня 2017 16:19
Я б сказала, фанатична жага до влади якраз не у Вусенко, вона повинна була виконувати обов'язки голови згідно закону. Ці ж депутати свого часу обрали її секретарем, тому мали усвідомлювати наслідки. А тепер наші депутати плювати хотіли на закон, Конституцію, лиш би до корита дорватися, якихось пару місяців не можуть до легітимних виборів дочекатися! З цього приводу в мене питання до шановних 23 обранців : - Ви в принципі чули про таке поняття як правова держава? Про ваш обов'язок дотримуватися законів України? Про честь і совість не запитую.
Лана Показати IP 22 Березня 2017 16:30
І так, було б добре розмістити тут список отих 23 обранців, Луцьк має знати своїх хероїв.
Курило Показати IP 22 Березня 2017 18:23
коментар було видалено
Толстенюк Показати IP 22 Березня 2017 19:38
Яручик і Ткачук - два лисих покемона
Радой РАЛИН Показати IP 22 Березня 2017 20:58
Зачем красть со взломом? Государство сейчас предоставляет самые лучшие возможности
М/р Показати IP 22 Березня 2017 21:00
Легенду про то, что человек не может жить без работы, придумали те, кто никогда не работал, для тех, кто никогда не отдыхал.
Зароботки Показати IP 22 Березня 2017 21:01
Пела сегодня в "караоке" подошёл какой то мужик дал мне 500 рублей с условием, чтоб я заткнулась... Поняла, что теперь могу этим зарабатывать...
ми Показати IP 22 Березня 2017 21:25
Те, кто хотят Сталина, хотят его не для себя, а для соседа...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus