USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Онкохворі діти Волині більше не плакатимуть від уколів

24 Лютого 2015 15:48
Вперше у Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні відбулась операція по імплантації портів сьогодні, 24 лютого. Троє пацієнтів з онкогематологічного центру отримали потрібне обладнання.

Про це повідомили у прес-службі Благодійного фонду «СТОПРАК».

БФ «СТОПРАК» допомагає лікарні та пацієнтам з придбанням обладнання та медикаментів. Сьогодні троє діток з онкологічними захворюваннями отримали спеціальні порти, які покращать якість надання медичних послуг.

«Всі ми знаємо, що в лікарні одна з найболючіших процедур – це укол. Малюки ж, які хворі на рак щодня отримають чималу дозу препаратів, їм ставлять крапельниці, капають хімію. Тож дитина піддається постійному болю та стресу», - розповідає президент БФ «СТОПРАК» Марія Адамчук.

З її слів, зараз є можливість позбавити дитину неприємних відчуттів та полегшити життя не тільки пацієнту, а й батькам та медсестрам.

Порти вживлюються дитині й знаходяться під шкірою. До сьогодні таких операцій у ВОТМО не проводилось, тож навчити колег приїхала провела науковий співробітник науково-дослідного відділення дитячої онкології Національного інституту раку Олена Шайда. Вона продемонструвала, як правильно здійснити процедуру, тож останню операцію під її керівництвом провів завідувач хірургічного відділення Володимир Селюк. Таким чином, відтепер і на Волині можна буде імплантувати порти дітям.

Натомість представники фірми «ОНКОМЕДІКА» Ярослав Гудима та Ганна Лядова навчали медичних сестер користуватись портами.

«Насправді цей апарат допоможе не тільки вашим пацієнтам, а й вам», - звернувся Ярослав Гудима до медсестер. З його слів, правильне користування та догляд за портом дозволяє перебувати йому в тілі дитини до п’яти років.

Також він розповів, що дуже часто в лікарнях діткам розмальовують порти спеціальними фломастерами. Сам порт під шкірою нагадує продовгувату гульку, тож його можна перетворити на сонечко, жука і навіть танка. «Це психологічно допомагає дитині», - розповідає лікар.

Своєю чергою, Марія Адамчук подякувала усім благодійникам, завдяки яким були придбані порти. До слова, три апарати вартують понад 26 тисяч гривень. «Я сподіваюсь, що незабаром ми зможемо забезпечити усіх діток, які хворі на рак та потребують постійного лікування цими портами», - додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 24 Лютого 2015 16:44
Нарешті, якби сумно це не звучало, гарна новина. Дійсно приклад відкритості ГО, співпраці бізнесу, благодійників та держави, а не просто бла бла бла з круглими столами і гроші в карман.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus