USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Під час повітряної тривоги луцьким школярам показали виставу в укритті. Фото

29 Травня 2023 17:36
У Луцьку в укритті ліцею № 22 відбулася прем’єра вистави «Два скетчі про війну», яку створили за сценарієм харківської письменниці Юліти Ран. Головні ролі виконали актори громадської організації «Жива лялька». У виставі глядачів ознайомили з діяльністю ЗСУ і волонтерів через ігрову форму та гумор.

Організували захід ГО Театр «Жива лялька» за сприяння Луцької міської ради та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Як розповідають організатори, п’єсу «Два скетчі про війну» письменниця Юліта Ран (справжнє ім’я Юлія Тараненко, – ред.) написала за місяць після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Виставу за її текстом надалі показуватимуть у бомбосховищах. Відзначимо, що під час дійства пролунала сирена повітряної тривоги, однак перегляд не припинився, бо школярі були в безпеці.

Читати ще: Популяризація української книги: у Луцьку діти військових зустрілися з відомою письменницею Юлітою Ран
Прем’єрний показ у Луцьку відвідали учні і вчителі ліцею, представники місцевої влади, волонтери та благодійники. У виставі актори взаємодіють із глядачами. Зокрема, діти разом із ними танцювали, розгадували загадки, брали участь в інтерактивах. Актори таким чином дали школярам емоційну розрядку.

Але ключовим усього дійства стало висвітлення війни. Дітям намагалися пояснити, як вони можуть допомагати волонтерам.
Як зазначає голова ГО «Жива лялька» Юлія Тузова, актори відтворили ідею авторки п’єси Юліти Ран. З її слів, письменниця описала свої відчуття, перебуваючи в незвичних умовах.

«Меседж цієї вистави такий, що немає маленьких або великих внесків у перемогу. Ми всі працюємо заради нашої спільної мети. Ми всі рівноцінні й усі робимо те, що можемо», – зауважила Юлія Тузова.

Вона додала, показувати цю виставу будуть в укриттях шкіл Луцької громади впродовж наступного навчального року.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що Фонд радо підтримав таку ініціативу, зокрема допоміг зі створенням ляльок та придбанням декорацій.

«На жаль, протягом цього року укриття стало звичним місцем для наших дітей. Вони спускаються сюди під час кожної повітряної тривоги. Таким дійством ми хотіли розвеселити дітей. Наш захід не припиняється, незважаючи на повітряні тривоги. Це захід про безпеку. Тут дітлахи можуть відволіктися та посміятися», – наголосила очільниця Фонду.
Під час вистави всі охочі могли долучитися до збору коштів на потреби Збройних сил України. Наприкінці актори побажали дітям здійснення всіх мрій. А головною мрією малюків, як вони самі заявили, є якнайшвидша перемога України.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus