USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Росіяни на Харківщині зруйнували унікальних половецьких баб IX-XIII століття

20 Вересня 2022 00:51
У Харківській області росіяни зруйнували кам’яних баб епохи половців. Руйнування виявили після деокупації Ізюма.

Про це повідомляє Ukrainian Art History.

«Російські окупанти знищили пам’ятки сакрального мистецтва половців – половецькі кам’яні баби (датуються ІХ-ХІІІ ст.), що розташовані на горі Кременець поблизу Ізюма», – йдеться в повідомленні.

Кам’яні половецькі баби на горі Кременець датовані IX-XIII століттям. Вони зображують чоловіків-воїнів і жінок, і не дивлячись на примітивність, дають певне уявлення про вигляд кочівників, їхній одяг, прикраси та озброєння. Половці, які створили більшість цих кам’яних ідолів, використовували їх як ідолів для шанування своїх предків. Рідко зустрічаються жіночі статуї. Вони давали воїнам підтримку і силу, непереможність в битві і безсмертя. Чоловічі фігури, яких більшість, уособлювали батька-покровителя роду, його шанування сприяло благополуччю і процвітанню орди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus