USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Самооборона Волині вважає, що ЗМІ на них тиснуть

30 Квітня 2014 09:00
Цими вихідними трапився конфлікт між громадськими активістами області. Про цей інцидент розказали волинські ЗМІ. Самооборона Волині вважає, що так на них тиснуть.

Нагадаємо, в неділю, 27-го квітня, відбувся заключний етап благодійної акції «Серце до серця». Під час неї збирали кошти для закупівлі медобладнання у волинські лікарні, яке необхідне для лікування дітей з вадами зору.

Напередодні акції, громадські активісти розповідали, що збирати гроші в Луцьку будуть, окрім волонтерів, пам’ятники, які облаштують належним чином. Тобто на монументах знаходитиметься листівка, яка закликатиме лишати гроші.
Так і відбулося: у Луцьку на пам'ятниках Лесі Українці, Тарасу Шевченку, Святому Миколаю розмістили відповідні повідомлення.
Це дуже обурило представника Самооборони Волині.
«Прийшли до нас з Правого сектору, Самооборони й почали «давити» на нас, утворили справжній скандал. Чоловік навпроти, почав вимагати від нас зняти з пам’ятника Лесі Українці листівку, яка закликає до благодійності. Ми йому пояснили, що в нас є відповідні дозволи. Втім на це нам сказали, що ще має бути дозвіл від Самооборони й Правого сектору», - розповідає співорганізатор благодійної акції «Серце до серця» на Волині Анна Антонюк.

Щодо цього інциденту, ми звернулися за коментарем до очільників громадської організації Самооборона Волині.

«Якщо дитина ходить в школу й у чомусь не розібралася – це не позиція сім’ї. З тим чоловіком ми провели роз’яснювальну роботу. Ми не вважаємо, що іншим громадським активістам треба до нас йти за дозволом для проведення своєї діяльності. А те, що активіст засудив заклеювання пам’ятників, – правильно зробив. Ми вважаємо, що це не місце для клеєння оголошень», - сказав координатор штабу Самооборони Волині Богдан Климчук.

Під час телефонної розмови з репортером Інформаційного агентства Волинські Новини Богдан Климчук запитав:«Ви хочете з нами воювати?», мовляв, публікація про конфліктний інцидент є провокацією й тиском на Самооборону Волині.

Ми ж повідомили, що зателефонували до нього, аби почути офіційну позицію цілої громадської організації, а щодо висвітлення суперечок громадських активістів – дотрималися балансу думок й висвітлили точки зору обох сторін.

Інформаційне агентство Волинські Новини заявляє, що не надає перевагу окремим громадським об’єднанням, події висвітлюємо з різних точок зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анна Показати IP 30 Квітня 2014 09:06
А що цуе за така риторика пане Климчук "«Ви хочете з нами воювати?", думаєш бога за бороду взяв---йдь на схід і там змагайся, а не возомнив себе незрозуміло кого--гів-о ти, вчи мат-часть, читай законодавство, бо за твої так звані дозволи під статтю можна загриміти.....Якщо ти "патріот"---то не в Луцьку з громадськістю змагатись треба, які роблять благородні справи, а їдь в Луганськ, Донецьк разом з Данильчуком, Гузем і там проявіть себе....А не ходити по підприємцях, суддях, і пказувати щор ми тут щось рішаєм....Вже волиняни побачили, до чого призвели ваші наствники--РОЗКОЛУ ДЕРЖАВИ.
йося моргенштерн до Анна Показати IP 30 Квітня 2014 10:56
нема колісника - нема кого пресувати!!!
дюк Показати IP 30 Квітня 2014 09:20
Те що пам*ятники не дошки оголошень-100%.Побачу -особисто зірву.
хтось до дюк Показати IP 30 Квітня 2014 09:23
В Донецьк ,Луганськ нема чого їхати.Там є народ який там проживає .Для наведення порядку існує влада.В Луцьку ж треба приводити до порядку тих , які позажиралися.
право до хтось Показати IP 30 Квітня 2014 10:12
Це точно! І треба у першу чергу припинити шабаши Правого сектору і Самооборони!!! Є влада, а не будуть самозванці тиснути і керувати областю!!!
не за пс до право Показати IP 30 Квітня 2014 10:41
А хіба влада не самозванці? Хіба це вони зробили революцію? Хіба не вони умудрились підписати угоду з януковичем, коли він вже спакував валізи? Врешті-решт хіба не вони швиденько узурпували владу в союзі зі вчорашніми ворогами, поки ми хоронили загиблих героїв?
не радікал до не за пс Показати IP 30 Квітня 2014 10:54
Ну то чого за вашими спинами Пустовіт у крісло всівся і тепер говорить, що він революціонер?! Мовчите? Бо вас поимели!!!!!!!!!!!!!
мова до дюк Показати IP 30 Квітня 2014 10:17
Вже народ і спілкуватись між собою толерантно не може!!! Ну зробіть нормально, без надриву зауваження, що поставте окремі урночки або підставки для тимчасових оголошень, не треба клеїти на пам'ятники, нормально спілкуйтесь! А то відразу: гав-гав-гавгав... Та Самооборона себе царами возомнила... Ви людяність між собою втратили, а вас ще на розмову зі Сходом?:( До чого докотились?! А якщо таке спілкування - то і не дивно, що у нас в Україні така ситуація...:(
кріт Показати IP 30 Квітня 2014 09:39
богдане, не вознось себе зі своїм очільництвом вище когось, ви своєю "діяльністю" так уже вознеслися, що з вами, за великим рахунком, ніхто займатися не хоче, це перше, а друге те, що ви зі своїми друзяками всі стовпи, зупинки і паркани пообклеювали своїми ж бамагами, лесі (пам’ятнику) прапор на шию зав’язали, - то це все правильно? перш ніж когось виховувати, виховайте себе і своїх активістів. не шукайте "конфліктних провокацій", якщо уже нема чим зайнятися, а щодо тиску, то ти його ще не знав і, думаю, не знатимеш, бо, ще раз повторюся, ніхто з такими "діячами" займатися не хоче. у кожній справі має бути хоч трішки позитиву, а якщо від неї йде агресія під нібито благородними поривами, то кому воно потрібне. богдане, ти ж ніби розумний чоловік був, займись чимось кориснішим, аніж шуканням провокаторів...
Петро Показати IP 30 Квітня 2014 10:38
На пам’ятниках не повинно бути ніяких агіток - крапка. Доносити свою, навіть благородну мету, потрібно цивілізовано. А правий сектор та самооборона мусить вчити своїх прибічників прислухатися до всіх думок мешканців міста та області. Самосуд може повернутись і навпаки. Не випробовуйте терпіння у людей, воно не безмежне.
Анонім Показати IP 30 Квітня 2014 10:50
Цікава позиція. Зносити пам"ятники без дозволу більшості громади - можна, а приклеювати скотчем ідентифікатор акції - вандалізм.
дуся Показати IP 30 Квітня 2014 12:44
А цім самооборонівцям постійно треба до когось докол...сь, щоб бачили "діяльність" і був піар, а то вже ніхто і не помічає і на три літери посилає!:)))
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2014 17:20
Самооборона - герої, й вони повинні управляти містом, безперечно, до них і повинні прислухатися інші громадські організації
PTN PNH Показати IP 30 Квітня 2014 20:00
Почнуть здавати Волинь, Ви ж гівнбки перші почнете кричатити САмооборона і ПС поможіть. а зараз гівном поливаєте. Ну ну. Уждачі. хочете лишитися без самооборони і ПС? скатертю дорога . потім щоб не кричали про поміч до Самооборони і ПС

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus