USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Інструмент штучного інтелекту DrugGPT допоможе лікарям призначати ліки та уникати помилок

3 Квітня 2024 00:16
В Оксфордському університеті розробили ШІ-інструмент DrugGPT, який буде корисним у медицині. Він має розв’язати проблеми, які виникають під час призначення та прийому лікарських засобів у Великій Британії.

З одного боку DrugGPT діятиме як помічник для лікаря. Річ у тім, що медичні працівники подекуди припускаються помилок, коли призначають ліки пацієнтам, з посиланням на The Guardian пише Mezha.

ШІ-інструмент має розв’язати цю проблему: він допоможе лікарю отримати альтернативну думку щодо призначення. Для цього треба буде ввести в чат-бот інформацію про стан пацієнта.

«Він покаже вам рекомендації – дослідження, блок-схеми і посилання – і пояснить, чому він рекомендує саме цей препарат», – описав принцип роботи DrugGPT професор Девід Кліфтон, чия команда в Оксфордській лабораторії штучного інтелекту для охорони здоров’я очолювала проєкт.

Читати ще: Понад тисяча експертів закликають призупинити розробку систем зі штучним інтелектом

Деякі лікарі вже використовують чат-боти для перевірки діагнозів і написання медичних довідок або листів. Утім міжнародні медичні асоціації раніше радили лікарям не використовувати ці інструменти, частково через ризик того, що вони можуть надавати неправдиву інформацію.

Але Девід Кліфтон стверджує, що DrugGPT досягає результатів, конкурентоспроможних з експертами-людьми на іспитах для отримання медичної ліцензії в США.

Читати ще: Генасамблея ООН вперше ухвалила резолюцію про штучний інтелект

Водночас видання акцентує, що ШІ-інструмент стане помічником не лише лікарям, а й пацієнтам. Він надаватиме інформацію, яка може допомогти їм краще зрозуміти, чому і як приймати ліки.

Згідно з дослідженням, опублікованим у British Medical Journal, щороку у Великій Британії робиться близько 237 млн помилок під час призначення ліків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus