USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Сі Цзіньпін заявив про неминуче «возз’єднання» Тайваню з Китаєм

27 Грудня 2023 09:19
Глава КНР Сі Цзіньпін заявив про неминуче «возз’єднання» Тайваню з материковим Китаєм і пообіцяв рішуче протидіяти будь-яким спробам «відділення» Тайваню від Китаю.

Про це він сказав під час виступу на симпозіум з нагоди 130-ї річниці від дня народження засновника КНР Мао Цзедуна, передає Укрінформ із посиланням на Xinhua.

«Реалізація повного возз’єднання Китаю є неминучою тенденцією. Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди», – сказав Сі.

Він наголосив на необхідності ретельно впроваджувати політику правлячої в КНР Компартії стосовно вирішення тайванського питання та підтримки принципу одного Китаю і Консенсусу 1992 року (яким Китай Тайвань визнали єдність Китаю – ред.).

Китайський лідер також підкреслив необхідність розвивати взаємодію з Тайванем в усіх сферах та закликав сприяти мирному розвитку відносин між материком і островом.

Водночас він вчергове застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню.

«Ми рішуче перешкоджатимемо будь-кому домагатись відділення Тайваню від Китаю», – наголосив Сі.

Як відомо, 13 січня на Тайвані пройдуть чергові парламентські й президентські вибори, на яких головна боротьба розгортається між провладною Демократичною прогресивною партією (ДПП), яка виступає за незалежність, та опозиційною партією Гоміндан, схильною до налагодження відносин із Пекіном.

Читати ще: Переговори лідерів США та Китаю: Байден знову назвав Сі диктатором

За останніми соцопитуваннями, фаворитом перегонів є висуванець влади віцепрезидент Лай Чінте, який на понад 9% випереджає кандидата Гоміндану Хоу Юі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 27 Грудня 2023 09:51
Як там у рекламі Кока-коли,"свято наближається..."У комуняки сі є навіть народ.Диктатури явно відчули"свій час".Окрім цих виродків підтягується сербія,в засаді угорщина,словаччина...вбивця пукін підніме келих на новий рік.
Анатолій Показати IP 27 Грудня 2023 10:27
Жовтолице фуйло
Анонім Показати IP 27 Грудня 2023 14:24
третя світова прямує до своєї 'основної битви'

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus